Agrometeorológia
Van ez így, pláne az augusztus hónap kedvezõ mikró klímájának. Ha lehet, hagyd fenn a szárán egykét napot, annál zamatosabb lesz.

Hihetetlen, hogy ez az ökörszív pari egyik napról a másikra világos narancssárgáról beérik.
Most egyébként összességében lelassult az érés a pariknál, azonban kezdõdik a koktél.
Most egyébként összességében lelassult az érés a pariknál, azonban kezdõdik a koktél.
Sziasztok.
Rengeteg videó van fent a neten, de nagyjából ez alapján készítettem el. Link
Kifõzésnél amúgy tök mindegy hogy szárított vagy friss zöld a levél. Hozzávetõlegesen 2-3 nagy marokkal szedtem leveleket és utána úgy, hogy a víz teljesen ellepje. Legalább két órán keresztül forraltam, utána már csak az emberre van bízva, hogy meddig fõzi, sûríti koncentrátumot. Fél évig eláll a hûtõben.
Elõször nagyon furcsa volt az aromája, de egy hét után azt mondom, megkedveltem. Ma kamillateával próbáltam ki és nagyon finom lett.
Rengeteg videó van fent a neten, de nagyjából ez alapján készítettem el. Link
Kifõzésnél amúgy tök mindegy hogy szárított vagy friss zöld a levél. Hozzávetõlegesen 2-3 nagy marokkal szedtem leveleket és utána úgy, hogy a víz teljesen ellepje. Legalább két órán keresztül forraltam, utána már csak az emberre van bízva, hogy meddig fõzi, sûríti koncentrátumot. Fél évig eláll a hûtõben.
Elõször nagyon furcsa volt az aromája, de egy hét után azt mondom, megkedveltem. Ma kamillateával próbáltam ki és nagyon finom lett.
Igen, az idei gombás fertõzések rendesen odacsapnak. Még most is érdemes gomba ellen szórni. Nekünk szerencsére tetvek ellen csak kétszer kellett szórni, de akkor is inkább csak megelõzésképpen. A levélfoltosság miatt viszont vagy 5-6 alkalommal biztosan. De a biztonság kedvéért a mostani hétvégén még szórok egy zárót, õsz közepéig fent hagyom a ragasztót a fatörzseken, aztán tavasszal kezdõdik egy lemosóval minden elölrõl.

Igen, jó lenne tudni a konkrét receptet (mennyi levélhez mennyi víz, mennyi ideig fõzve). A végeredmény egy sûrû sztívia tea lett a kép alapján. Nem buggyan meg? Mit csinált még vele, hogy elálljon.
Ez igen! Koncentráció? Mennyire édes a kapott szirup? Mennyire fõzted föl?
Áthelyezve innen: Meteorológiai társalgó (#321402 - 2016-08-09 09:48:03)
Levélbetegség okozza, gombaölõ szeres permetezés jó ellene.
Felénk is betegek a fák,a sok esõ miatt. Az idõs emberek mind azt mondják, hogy korán jött az õsz, pedig csak betegek a fák
Blumerilla a neve
Levélbetegség okozza, gombaölõ szeres permetezés jó ellene.
Felénk is betegek a fák,a sok esõ miatt. Az idõs emberek mind azt mondják, hogy korán jött az õsz, pedig csak betegek a fák

Blumerilla a neve

Áthelyezve innen: Meteorológiai társalgó (#321401 - 2016-08-09 09:24:33)
Nem.A levelek nem barnák hanem sárgák voltak.A kertben lévõ meggyfámnak is van néhány sárga levele is
Nem.A levelek nem barnák hanem sárgák voltak.A kertben lévõ meggyfámnak is van néhány sárga levele is

Áthelyezve innen: Meteorológiai társalgó (#321400 - 2016-08-09 09:18:00)
Vadgesztenye fák voltak? Aknázó támadta meg, megbarnulva lehullnak. Solymáron a hegyen van egy fa, amely a meredek kerti oldalon 3 héttel hamarabb barnul, mint a jobb vízellátású utcain, ezért azt gondolom, hogy a gyökerek levegõ és vízellátása is belejátszik.
Vadgesztenye fák voltak? Aknázó támadta meg, megbarnulva lehullnak. Solymáron a hegyen van egy fa, amely a meredek kerti oldalon 3 héttel hamarabb barnul, mint a jobb vízellátású utcain, ezért azt gondolom, hogy a gyökerek levegõ és vízellátása is belejátszik.
Áthelyezve innen: Meteorológiai társalgó (#321399 - 2016-08-09 09:04:17)
De azt mi okozhatja hogy ilyen korán hullatják a fák a leveleket?Több utcát is láttam tegnap és azokon a helyeken már söpörni is lehet a leveleket
De azt mi okozhatja hogy ilyen korán hullatják a fák a leveleket?Több utcát is láttam tegnap és azokon a helyeken már söpörni is lehet a leveleket

Az Andromeda illatra nagyon karakteres paprika illatú. Az íze azonban kevésbé karakteres, édesebbre számítottam. Dekorációnak kiváló.
Na kíváncsi vagyok a létyód receptjére! 
Mi idén is megkínoztuk szegényeket, nem lettek kiültetve, remélem õsszel az üvegházban lesz azért pár termés rajta és akkor majd egyszer vetek, nevelek rendesen belõle szedhetõ növényeket...
Paradicsomsûrítmény édesítésére és teabetétnek kéne fõleg (utóbbira megfelel a szárított levél is, bár ha belegondolok a paradicsomba is teszek zöldfûszert, így senkinek sem tûnne fel még egy kis zöld benne.
) A fûzet azért érdekelne! 
Meteor: Csináljatok belõle ajvárt, padlizsánkrémet, akkor nem kell elosztogatni. Mi így szoktuk feldolgozni amit nem tudunk eladni. Mindenki dicsérte eddig.

Mi idén is megkínoztuk szegényeket, nem lettek kiültetve, remélem õsszel az üvegházban lesz azért pár termés rajta és akkor majd egyszer vetek, nevelek rendesen belõle szedhetõ növényeket...
Paradicsomsûrítmény édesítésére és teabetétnek kéne fõleg (utóbbira megfelel a szárított levél is, bár ha belegondolok a paradicsomba is teszek zöldfûszert, így senkinek sem tûnne fel még egy kis zöld benne.


Meteor: Csináljatok belõle ajvárt, padlizsánkrémet, akkor nem kell elosztogatni. Mi így szoktuk feldolgozni amit nem tudunk eladni. Mindenki dicsérte eddig.

Sziasztok.
Kifõztük az elsõ sztíviákat. Durvább, mint hittem. Tényleg ezt kéne erõltetni.
Dokumentáltam. Majd feltöltöm valamikor a képeket is.
Kifõztük az elsõ sztíviákat. Durvább, mint hittem. Tényleg ezt kéne erõltetni.
Dokumentáltam. Majd feltöltöm valamikor a képeket is.
Szépek a termések, kertek mindenhol, nekem most sikerült rendbe tenni, a sok esõ után volt mit gyomlálni. El is kezdtem agroszövettel takarni a paradicsomot, csak elfogyott jövõ héten jön a paprika padlizsán. Az epret már tavasszal így ültettem. Idén is túlvállaltam magamat sok munka van vele és kevés az idõ, jövõre már nem akarok ilyen sok fajtát ültetni. Idén 5 féle paprika és 13 fajta paradicsom lett. Majd holnap hozok képeket ha lesz idõm fotózni. @szeke, szép az a fekete paprika, az íze is jó? @Bellone, nem tudom sajnos milyen fajta a padlizsán, mert palántaként vettem és nem kérdeztem a fajtát, idén volt elõször nekem de már nem gyõzzük elajándékozni annyi lett rajta majd lefotózom azt is ha nem felejtem el.

Igen, ez valami fûszer típus, rengeteg van belõle (csak Magyarországon több tucat fajta), olyan cayenne-re hajazó, de be nem tudnám azonosítani, csak azt látom, hogy közönséges paprika (annuum fajba tartozik). Bõtermõ, folytonnövõ, a tenyészidõszak alatt érdemes végig kitördelni az elsõ nódusz, azaz Y elágazás alatti hajtásokat, én a leveleket is le szoktam többnyire szedni. Lehet drasztikusnak tûnik, fõleg ha eddig nem csináltad és már virágzik az alsó hajtás (ilyenkor már inkább hagyd meg, de a kicsiket feltétlen csípd ki), de a növény a termésre megy, nem a hajtásra, az éredõ paprikák szépen napoznak, csüngenek lent. Könnyebb kezelni, átlátni az egész növényt. Ezt a mûveletet érdemes 1-2 hetente ismételni, mert állandóan ki akar törni (az én munkám a paradicsom kötözésen kívül fõleg erre irányul). Munkaigényes, de megéri.
Az érésrõl. Ezt leginkább ki kell tapasztalni. Az annuumok hamarabb érnek, fõleg a fûszer típusúak, de ha nem olyan sürgõs, akkor hagyd rajta teljes színesedés után még 2-3 hétig a paprikát, addig is termelik a mirigyek a kapszaicint, édesebb, finomabb is lesz a megerõsödött csípõsségen kívül.
Az öntözés szerintem jó, 2-3 naponta növényenként 5-10 mm-nyit adjál neki. Ez a fajta nem annyira vízigényes, úgyis jelzi, ha szomjas, mert lógni fog a levele. Amikor már jó régóta piros, akkor szedd le õket és árnyas verandán a melegben szárítsd a szárán átfûzött cérnával. Ez a fajta tuti kiszárad egyben is.
Végezetül, ha nem vagy elégedett a csípõsségével és teflon bélésû a szád, akkor adok neked õsszel valami durvább fajtát.
De kezdõ paprikásoknak ez a fûszer jellegû tökéletes, csak a metszésre figyelj oda.
Az érésrõl. Ezt leginkább ki kell tapasztalni. Az annuumok hamarabb érnek, fõleg a fûszer típusúak, de ha nem olyan sürgõs, akkor hagyd rajta teljes színesedés után még 2-3 hétig a paprikát, addig is termelik a mirigyek a kapszaicint, édesebb, finomabb is lesz a megerõsödött csípõsségen kívül.
Az öntözés szerintem jó, 2-3 naponta növényenként 5-10 mm-nyit adjál neki. Ez a fajta nem annyira vízigényes, úgyis jelzi, ha szomjas, mert lógni fog a levele. Amikor már jó régóta piros, akkor szedd le õket és árnyas verandán a melegben szárítsd a szárán átfûzött cérnával. Ez a fajta tuti kiszárad egyben is.
Végezetül, ha nem vagy elégedett a csípõsségével és teflon bélésû a szád, akkor adok neked õsszel valami durvább fajtát.


Bellonét kérdezném, mint paprika szakit.
A nevenincs paprikáim szépen fejlõdnek, már van egy csapat piros paprika is. Pár napja szedtem egyet, de még zöld ízû, éppen csak erõs volt nyersen.
Tudom két fajta irányzat van, az étkezési csemege, és a fûszerpaprika. Na most ez ugye a fûszerpaprikákhoz sorolandó.
Link
A teteje még ontja az új paprikákat, de kérdésem lenne; érdemes lecsípni az alsó leveleket, hogy több napfény érje?
Link
Nem vagyok paprikás szakértõ, de ugye a napfény+meleg a kettõ fõ konponens a jó terméshez. Talán még a víz? Meddig kell öntözni, ( 2-3 naponként csinálom) hogy végül cérnára tudjam fûzni?
Mikor látszik az érett (fûszer) paprikán, hogy leszedthetõ?
Végül egy kosárka szilva, az biztos megérett már;
Link
A nevenincs paprikáim szépen fejlõdnek, már van egy csapat piros paprika is. Pár napja szedtem egyet, de még zöld ízû, éppen csak erõs volt nyersen.
Tudom két fajta irányzat van, az étkezési csemege, és a fûszerpaprika. Na most ez ugye a fûszerpaprikákhoz sorolandó.
Link
A teteje még ontja az új paprikákat, de kérdésem lenne; érdemes lecsípni az alsó leveleket, hogy több napfény érje?
Link
Nem vagyok paprikás szakértõ, de ugye a napfény+meleg a kettõ fõ konponens a jó terméshez. Talán még a víz? Meddig kell öntözni, ( 2-3 naponként csinálom) hogy végül cérnára tudjam fûzni?
Mikor látszik az érett (fûszer) paprikán, hogy leszedthetõ?
Végül egy kosárka szilva, az biztos megérett már;
Link


Ezt jó, hogy mondod, nem tudtam. Köszi!!! Pont tegnap este gondoltam, hogy meg kéne ízlelni zölden, de aztán elhesegettem a gondolatot...
A biztonság kedvéért azért írjuk ki a növény teljes nevét. Pari-papi.. Másoknak is.
Ha a paradicsomról van szó; a sok esõ miatt állandó a vízfelvétel. Az érést ez befolyásolhatja, úgy mint a vontatott halovány pirosodás. A kálium-foszfor felvételét a gyökérközi nedvesség lejjebb moshatja, és kicsit túlsúlyba billen a nitrogén, a hajtásnövekedés, lombosodás.
Gondoljunk csak a cseresznyére, ha sok esõ esett érés elõtt, és zsendüléskor, akkor fajtára függetlenül kissé "vízízû"- jellegtelen a termés, akkor is ha már jó piros is volt leszedéskor.
Várni kell pár napot, akkor is ha úgy látszik hogy mélypiros. Esetleg felszíni talaj lazítás, sarabolás jót tesz, az éjjeli kipárolgáskor vigyorgó penészgombák ellen.
Ha a paradicsomról van szó; a sok esõ miatt állandó a vízfelvétel. Az érést ez befolyásolhatja, úgy mint a vontatott halovány pirosodás. A kálium-foszfor felvételét a gyökérközi nedvesség lejjebb moshatja, és kicsit túlsúlyba billen a nitrogén, a hajtásnövekedés, lombosodás.
Gondoljunk csak a cseresznyére, ha sok esõ esett érés elõtt, és zsendüléskor, akkor fajtára függetlenül kissé "vízízû"- jellegtelen a termés, akkor is ha már jó piros is volt leszedéskor.
Várni kell pár napot, akkor is ha úgy látszik hogy mélypiros. Esetleg felszíni talaj lazítás, sarabolás jót tesz, az éjjeli kipárolgáskor vigyorgó penészgombák ellen.
A veteményes kertünkbe idén is 20 tõ, többségében K3- as és fürtös paradicsom lett kiültetve.
3 hete jelentek meg rajta az elsõ narancssárga parik, 2 hete pedig már lehet szüretelni a piros, érett példányokat, egyre nagyobb számban. Hihetetlenül finomak, lédúsak, viszont az elmúlt 3 hétben lehulló 170 mm csapadék hatására kb. az 50 %- uk kisebb - nagyobb mértékben megrepedezett.
Viszont a sok csapadék ellenére akadt bõven napsütés, és meleg július folyamán, így az érést érdemben nem akadályozta az idõjárás szerencsére. Csupán 16-17- én voltak 20 fok alatti Tmax- ok.
Szerencsére a gombás fertõzések eddig idén egyszer sem ütötték fel a fejüket a kertben.
horitazi : Az biztos, itt is rengeteg, és jó minõségû idén ( is ) a paprika.
Van sok apró chili is, késõbb lesz mit szárítani, és majd az ételbe morzsolni.
Tavalyról még azért maradt. Én sokszor morzsolok bele egy egészét, pl. levesbe otthon.
3 hete jelentek meg rajta az elsõ narancssárga parik, 2 hete pedig már lehet szüretelni a piros, érett példányokat, egyre nagyobb számban. Hihetetlenül finomak, lédúsak, viszont az elmúlt 3 hétben lehulló 170 mm csapadék hatására kb. az 50 %- uk kisebb - nagyobb mértékben megrepedezett.
Viszont a sok csapadék ellenére akadt bõven napsütés, és meleg július folyamán, így az érést érdemben nem akadályozta az idõjárás szerencsére. Csupán 16-17- én voltak 20 fok alatti Tmax- ok.
Szerencsére a gombás fertõzések eddig idén egyszer sem ütötték fel a fejüket a kertben.
horitazi : Az biztos, itt is rengeteg, és jó minõségû idén ( is ) a paprika.
Van sok apró chili is, késõbb lesz mit szárítani, és majd az ételbe morzsolni.
Tavalyról még azért maradt. Én sokszor morzsolok bele egy egészét, pl. levesbe otthon.
Na ez az, ma megnézem történt e változás az elmúlt 2 napban. 
Viszont a paprikákon dömping van, még 2 hónapig el leszünk látva kapszaicin utánpótlással egy jó darabig, az biztos.

Viszont a paprikákon dömping van, még 2 hónapig el leszünk látva kapszaicin utánpótlással egy jó darabig, az biztos.

Nálam folyamatosan érnek a parik. Hetes eltolással ültettem a különbözõ fajtájú palántákat. Türelem piros parit terem.

A jalapenot zölden ildomos szedni (kifejlett méretben, sötétzölden, amikor repedezni kezd a felszíne), akkor a legfinomabb és legcsípõsebb. 
Persze ha vetõmagra gyúrsz, akkor nem szóltam.

Persze ha vetõmagra gyúrsz, akkor nem szóltam.

Üdv!
Más is jár(t) úgy, hogy csak nem pirulnak a paradicsomok? Rengeteg a zöld, ránézésre több kilónyi, méret is elég jó már, de csak azért sem pirulnak Érdekes jelenség.
Remélem egyszerre szakad a nyakunkba vagy 10 kg.
Befõzésre ideális lenne.
Más is jár(t) úgy, hogy csak nem pirulnak a paradicsomok? Rengeteg a zöld, ránézésre több kilónyi, méret is elég jó már, de csak azért sem pirulnak Érdekes jelenség.
Remélem egyszerre szakad a nyakunkba vagy 10 kg.

A paradicsomok úgy érnek, hogy nem gyõzöm szedni. A nagy hétvégi vendégseregbõl még volt, aki haza is vitt és még úgy is több kilót szedtem tegnap. Az ökörszív is kegyetlenül beindult, igaz az azóta is leesett esõk miatt a paradicsomok 30-40 % repedezik, de nem rohad. Ilyen lédús paradicsomokat nem is ettem még (nyilván a kereskedelmi forgalomban repedezés szélén álló, a létõl kicsattanót nem is lehet kapni...).
Kicsit rendezgetni kéne már mondjuk õket, ma lehet, hozzá is tudok fogni.. "Kicsit kesze-kusza, kicsit gazos, de a miénk!"
Az egyik jalapeno paprika is beérett, a többi még zöld (hamarabb éri árnyék).
Az idén nem annyira szép õszibarack tulajdonképpen nagyon finom, csak kevés (lehet azért ennyire finom). A cukkinik is alakulnak, de az már szinte biztos, hogy nem lesz olyan zseniális, mint tavaly. Mondjuk azt nehéz is lenne überelni.
(A 300 literes csapadékvíz tároló OBI-s hordó meg egyszer csak hosszanti síkban elrepedt és a felriadó macskák mellett kizúdult. A kis macsekok utána olyan arcot vágtak, hogy egyértelmûen a halálfélelmet lehetett rajtuk látni.) 4 évet bírt a hordó.. hát igen, az UV sugárzás csodákra képes... Most kereshetek ilyen, vagy még jobb hordót....
A szomszéd felõl jövõ gomba viszont nem állt meg, azon a részen lehet, hogy vége lesz a dalnak, szerencsére ott nincs olyan sok, de így is örülök, hogy eddig kihúzta.
Kicsit rendezgetni kéne már mondjuk õket, ma lehet, hozzá is tudok fogni.. "Kicsit kesze-kusza, kicsit gazos, de a miénk!"
Az egyik jalapeno paprika is beérett, a többi még zöld (hamarabb éri árnyék).
Az idén nem annyira szép õszibarack tulajdonképpen nagyon finom, csak kevés (lehet azért ennyire finom). A cukkinik is alakulnak, de az már szinte biztos, hogy nem lesz olyan zseniális, mint tavaly. Mondjuk azt nehéz is lenne überelni.
(A 300 literes csapadékvíz tároló OBI-s hordó meg egyszer csak hosszanti síkban elrepedt és a felriadó macskák mellett kizúdult. A kis macsekok utána olyan arcot vágtak, hogy egyértelmûen a halálfélelmet lehetett rajtuk látni.) 4 évet bírt a hordó.. hát igen, az UV sugárzás csodákra képes... Most kereshetek ilyen, vagy még jobb hordót....

A szomszéd felõl jövõ gomba viszont nem állt meg, azon a részen lehet, hogy vége lesz a dalnak, szerencsére ott nincs olyan sok, de így is örülök, hogy eddig kihúzta.
Rendben.
Szerencsére megtérült a fáradozás a vándorpoloskákkal. Annyira megritkultak, hogy ma összesen egyet találtam. Valószínûleg ott nyertük meg a csatát, hogy a kifejlett példányok azelõtt össze lettek szedve, mielõtt petét tudtak volna rakni. A málna is szép emiatt.

Szerencsére megtérült a fáradozás a vándorpoloskákkal. Annyira megritkultak, hogy ma összesen egyet találtam. Valószínûleg ott nyertük meg a csatát, hogy a kifejlett példányok azelõtt össze lettek szedve, mielõtt petét tudtak volna rakni. A málna is szép emiatt.
És Õ honnan kapta? 
Arra vagyok kíváncsi, hogy tengerpartról vagy honnan való?!

Arra vagyok kíváncsi, hogy tengerpartról vagy honnan való?!
Na ez az Amana Orange megtetszett nekünk, õsszel cserélhetjük a csoki kaliforniaira!
Szedjél belõle nekünk magot lécci!


Reggelihez a Meteo-tól kapott szuperfinom Amana Orange paradicsomot és érett Black Prince fekete paradicsomot ettem, ami belül leginkább olyan színû, mint a marhahús és az íze fennséges.
Ezúton is köszönöm, Meteo!

Ezúton is köszönöm, Meteo!
Köszönöm az infókat. Ma akartam egy nyomást végezni, de a permetezõ nem akarta. Elindult, de leállt. Május végén volt használva. Azóta nem is tudtam volna itthon nyomatni, mert egymás hegyén hátán vannak a gyümölcsfák.
Mindig van valami, hogy ne unatkozzon az ember.

Osztom petrol véleményét, ez a megy- de inkább a cseresznye nyárvégi-õszi gombás betegsége. Levélhullásig jó a Dithane, de majd Októberben a félig levél hulláskor már rezes lemosóval permetezd. A lehullott leveleket meg felgereblyézve elégetni , nem beleforgatni az aljára.
( ha már kissé felkopaszodott egypár oldalvezér ág, érdemes visszavágni most augusztusban az egészséges leveles rügyes termõ nyársakig.- éves ifjítás -)
( ha már kissé felkopaszodott egypár oldalvezér ág, érdemes visszavágni most augusztusban az egészséges leveles rügyes termõ nyársakig.- éves ifjítás -)

Hát én nem vagyok szaki, de ez "sima" levelfoltossag. Eloszor foltosak lesznek a levelek, majd a lemezek meglazulnak es kipottyannak. Csapadekos tavasz es nyar eseten gyakori gombas betegseg. Vedekezes bio modszerrel polyversum, nem bio esetben pl. Dithane. Ki fogja heverni, de tobbszori kezelest igenyel. Mi is nehezen jottunk ki belole...
Link
Jelenleg ez a helyzet. Leginkább a tetején észlelhetõ. A rügyek viszont épek. Köszönöm az infót, zaklatom a szakikat.
Jelenleg ez a helyzet. Leginkább a tetején észlelhetõ. A rügyek viszont épek. Köszönöm az infót, zaklatom a szakikat.

Fotózd le. Tudom ajánlani a gazdabolt.hu fórumait, illetve a gazlap.hu-t. Szívesen segítenek, nem mellesleg akadnak szakemberek is.
Nálam évek óta ugyanez..a vége game over, és fûrész lesz majd õsszel.
Majd szép sorban szárad el, de ne legyen igazam. (nálunk ez van/volt).
Majd szép sorban szárad el, de ne legyen igazam. (nálunk ez van/volt).

Csak mert a nagy növekedés a terméshozás ellen szól, de akkor inkább második termést nem szokott hozni, nem pedig elsõt.
Honnan van a növény?
Honnan van a növény?
Floo tudja mi a baja! 
Semmi!
Ha sosem hoz elsõtermést, akkor ez ilyen fajta.
Csaucsi!
Nagy növekedésben van?
Bár ha 3 év alatt 3 méteres akkor nagy.

Semmi!
Ha sosem hoz elsõtermést, akkor ez ilyen fajta.
Csaucsi!
Nagy növekedésben van?
Bár ha 3 év alatt 3 méteres akkor nagy.
Hmm... El nem fagyhatott, mert akkor egyáltalán nem jönne levél se. Lehet, hogy nem kap elég vizet? Floo biztos tudná, mi a baja...

Tavasszal nincs semmi, és elég lassan hoz levelet is, most is csak 1-2 kisebb termés van rajta.
Tavasszal nincsenek rajta apró terméskezdemények, már a levelekkel együtt elõbújó?
Ez furcsa, mert ez még nálunk a fél méteres palántán is megvolt...
3 is volt rajta, 1 elfagyott, egy elszáradt, az utolsót leverték focival a névnapi kerti partimon.... hát, majd jövõre
Ez furcsa, mert ez még nálunk a fél méteres palántán is megvolt...
3 is volt rajta, 1 elfagyott, egy elszáradt, az utolsót leverték focival a névnapi kerti partimon.... hát, majd jövõre
