Na szóval; a tavalyi dióm nec-zsákban volt, olyan krumplis-hagymás zsákban. És a kamrában,ahol végig nyitva van-volt a bukóablak, érte a levegő,+ felakasztva, hogy az esetleges egerek el ne érjék.

Az idei termést először B10-es müa. tálcára terítettem, és fedett-szellős teraszra, vagy kamrába tettem, kb.2-3 hete, ahogy estek lefelé a diók. A szárítás ilyen módszerrel is hatásos, de mondom 2-3 hét, szellős fedett helyen. Most zsákoltuk, megint nec-szitás zsákba, és majd dec. felé törjük meg.  Addig is maradjon a héjában, mert érésben van, átveszi a csonthéj aromáját, egyéb összetevőket (hús barnulás, aromák..) Nyers diót kóstoltam, de kesernyés, jellegtelen volt. Várni kell a bél barnulására, éretté válására.nevet