Agrometeorológia
Múlt hétvégén, 25-26 - án szombat - vasárnap meg volt a szőlészkedés nálunk.
Ideje korán, 3-4 héttel korábban, mint szoktuk. Ez mindent elmond az idei tartósan meleg és napos nyári félévről.
Általában szept. közepe vagy vége szokott lenni az időpont.
Első körben idén is, ahogy mindig a fehér szőlőt hoztuk el apuval, szintén a jól megszokott gyöngyösi borvidékről.
Ebben alig lehet csalódni. Az idei évjárat is - ahogy a tavalyi is - kiváló.
500 kg fehér szőlő került feldolgozásra idén is. Ebből 350-400 liter fehér bort remélünk.
Ezt 1 napon belül le kell préselni és levinni a boros pincébe. Megtörtént 1 hete.
Pár hét múlva szokás szerint jön az otelló is, a vörösbornak való szőlő is. Elmegyünk érte, és szintén a gyöngyösi borvidékről hozzuk el ezt is, ahogy szoktuk. Mennyisége szintén 500 kg lesz.
Na azt nem kell hamar préselni és a pincébe vinni.
Azzal el lehet pöcsölni néhány hetet. Kevergetni napi többször.
Ideje korán, 3-4 héttel korábban, mint szoktuk. Ez mindent elmond az idei tartósan meleg és napos nyári félévről.
Általában szept. közepe vagy vége szokott lenni az időpont.
Első körben idén is, ahogy mindig a fehér szőlőt hoztuk el apuval, szintén a jól megszokott gyöngyösi borvidékről.
Ebben alig lehet csalódni. Az idei évjárat is - ahogy a tavalyi is - kiváló.
500 kg fehér szőlő került feldolgozásra idén is. Ebből 350-400 liter fehér bort remélünk.
Ezt 1 napon belül le kell préselni és levinni a boros pincébe. Megtörtént 1 hete.
Pár hét múlva szokás szerint jön az otelló is, a vörösbornak való szőlő is. Elmegyünk érte, és szintén a gyöngyösi borvidékről hozzuk el ezt is, ahogy szoktuk. Mennyisége szintén 500 kg lesz.
Na azt nem kell hamar préselni és a pincébe vinni.
Azzal el lehet pöcsölni néhány hetet. Kevergetni napi többször.