Agrometeorológia
Szép estét!
A pasztinák édeskésebb, mint a petrezselyem, nyersen is. Valamint a pasztinák levele nem fogyasztható. (levelének érintése bõrgyulladást is okozhat, állítólag hangyasav van benne)A petrezselyemnél állítólag több tápanyagot tartalmaz a pasztinák (ásványi anyagok, stb...)
Petrezselyembõl egyébként két változatot termesztenek: levélpetrezselymet- gyakran fodros levelû, gyökérzete elágazó, és gyökérpetrezselymet, melynek egyenes gyökérzete van(kedvezõ viszonyok mellett). Ennek 3 típusa van: rövid(10-15cm) félhosszú(20-24cm) és hosszú, ami 30-40cm! Remélem segítettem
A pasztinák édeskésebb, mint a petrezselyem, nyersen is. Valamint a pasztinák levele nem fogyasztható. (levelének érintése bõrgyulladást is okozhat, állítólag hangyasav van benne)A petrezselyemnél állítólag több tápanyagot tartalmaz a pasztinák (ásványi anyagok, stb...)
Petrezselyembõl egyébként két változatot termesztenek: levélpetrezselymet- gyakran fodros levelû, gyökérzete elágazó, és gyökérpetrezselymet, melynek egyenes gyökérzete van(kedvezõ viszonyok mellett). Ennek 3 típusa van: rövid(10-15cm) félhosszú(20-24cm) és hosszú, ami 30-40cm! Remélem segítettem