Ezt találtam most: A fattyazást rendszeresen végezzük el, különben egy idő után hatalmas, kezelhetetlen bokorrá nő, a termései azonban aprók maradnak. 
Viszont emléxem egy másikra, aki a vízszintes ültetést is írta (ami történetesen meglehetősen jó módszer, ha nem dúskál valaki tápanyagban, meg vízben: azaz én), ő írta, hogy nem kacsol, merthogy igaz, hogy kisebb, de több és ízesebb termés lesz.

Saját tapasztalat: én sem kacsolok, mert nem nagyon van rá idő, mostanában virágokat szedegettem le, mert szeretnék már enni is a paradicsomból, kicsit lassan érik a saját árnyék miatt.
Némelyik parin akkorák az oldalhajtások, hogy külön ki kell karózni. Szerintem ha nem kacsolsz, az kissé hátráltatja az első termések beérését (legalábbis nálam), ami korai ősznél/fagyoknál lehet problémásabb talán (terméskiesés). Ja én azért sem kacsolok, mert akkor meg nagyon magas lesz (persze olyankor le kellene engedni időnként), maradok inkább a bokornál.
Az íz az itt is hihetetlen (nincs permetezés, vegyszer, stb.).

Eltett paradicsom: én soha nem szerettem, de kedves feleségem tavaly befőzött saját bazsalikommal. Hát az télen igazi ajándék voltnevet