Agrometeorológia
Úgy kezdtem, ahogy ti. Bár nem volt benne annyi tudatosság. Ha most "bioban" utaznék, akkor azért használnék bizonyos szereket (réz), megválogatnám a növényfajtákat, figyelnék a társításokra meg ilyesmik (érdekes lehet a "rendes gyökérzettel" rendelkező, nem oltott fák nevelése is, amiről Amanita írt). Így talán lenne némi esély. Végül is cseresznyéből már tudom, hogy mi az, ami nem kukacosodik (Szomolyai fekete), mert a cseresznyét egyáltalán nem, a meggyet pedig csak monília ellen vagyok hajlandó permetezni. A két meggyem így megkucosodik, az egyik kb. 50%-ban (Pándi), a másik 100%-ban (ennek a fajtájára nem emlékszem). Ezek helyett most a Feketicsivel próbálkozom, még nem fordult termőre. Almánál nyomon vagyok (figyelgetem a felhagyott kerteket, hol milyen fajta terem gondozás nélkül is). Szilva: Stanley van, sajnos nem lehet megúszni permetezés nélkül. Egyik ismerősnek van valamelyik Besztercei, hihetetlen finom, hibátlan termése van permetezés nélkül is, pedig papíron teljesen esélytelen az is. Talán olyan helyen van a fa, ahol nagyon jól érzi magát, és így jó az immunrendszere, vagy nem tudom, annyira nem értek hozzá. Korábban volt egy másik fajta Beszterceim nekem is, de csak potyogott még úgy is, hogy permeteztem. Ennyit tudok hozzátenni a bio témához.