Agrometeorológia
Jó reggelt, elkezdtük az almaszüretet, 6 fát hagytunk meg helyhiány miatt. Nagyon sok van ritkitás ellenére is.
Másfél fát sikerült megszedni tegnap, hétvégén jön a többi.
Az egészséges megy a pincébe télire, a betegesebb, potyogott pedig reszelve üvegbe, illetve friss fogyasztásra.
A legkisebb volt a legnagyobb segítségem a minőségellenőrzésben.
1 hete a szőlőt is leszedtük, az elmúlt évek ifjítása után végre érdemi mennyiség volt, kb 60 kg borszőlőt szedtünk le melyből körülményekhez képest irányított erjesztéssel rozé cuvée készül. Következő években mennyiségi növekedést várok, minőséget is szemelőtt tartva, még a tőkeszám által várt 4-6 mázsát el nem érjük.
Ifjú szőlőmunkások itt is kivették a részüket.
Klasszikus módon feldolgozott, "kézzel" zúzott, feltárt bogyók, kocsánnyal együtt. Majd ~ 1 óra áztatás után kosaraspréssel préseltük. A must 1 napot ülepedett, színmust lefejtése után választott élesztőkultúrával lett beoltva. Zajos erjedés 4 napja tart, jövőhétre valószínűleg kierjed a tétel,és mehet demizsonba pihenni novemberi első fejtésig.
Másfél fát sikerült megszedni tegnap, hétvégén jön a többi.
Az egészséges megy a pincébe télire, a betegesebb, potyogott pedig reszelve üvegbe, illetve friss fogyasztásra.
A legkisebb volt a legnagyobb segítségem a minőségellenőrzésben.
1 hete a szőlőt is leszedtük, az elmúlt évek ifjítása után végre érdemi mennyiség volt, kb 60 kg borszőlőt szedtünk le melyből körülményekhez képest irányított erjesztéssel rozé cuvée készül. Következő években mennyiségi növekedést várok, minőséget is szemelőtt tartva, még a tőkeszám által várt 4-6 mázsát el nem érjük.
Ifjú szőlőmunkások itt is kivették a részüket.
Klasszikus módon feldolgozott, "kézzel" zúzott, feltárt bogyók, kocsánnyal együtt. Majd ~ 1 óra áztatás után kosaraspréssel préseltük. A must 1 napot ülepedett, színmust lefejtése után választott élesztőkultúrával lett beoltva. Zajos erjedés 4 napja tart, jövőhétre valószínűleg kierjed a tétel,és mehet demizsonba pihenni novemberi első fejtésig.