A csapvíz nem gond nevet Közönséges konyhasó és darált jég keverékével szobahõmérsékleten a keverék megolvadása során tartósan -15°C-os folyadékot (hõmérõvel folyamatosan ellenõriztem) is sikerült kizagyválni, persze teljesen más célra. A gond az hogy a sótartalmú lötty nem fog megfagyni a kívánt célnak megfelelõen csak -60°C-ban. Megpróbálhatod a sima vizet hûtõben óvatosan túlhûteni, de asszem ilyenkor képes egy koccanástól jéggé válni. Ha sikerülne egy festékkompresszor mélyhûtõbe tett (vagy a minuszos szabad levegõn "természetesen" hûtött) fémtartályában, PC-re kötött termisztoros hõfokellenõrzés mellett túlhûteni vagy a túlhûtés közelébe vinni, laikusként úgy vélem, már a kiszóráskor szinte azonnal megfagyna a vízpermet "magától jéggé" válna a levegõben, bár a fúvóka súrlódása, a torlódás miatti nyomásnövekedés is melegíti némileg. Ki kellene számolni a termodinamikáját nevet Laikus szemmel egy jól elkevert kaolin+víz szuszpenziót simán sikerülhet kifújni festékszóróval, hiszen a kiszórt festékoldatok is (festékszemcse õrlemény+oldószer) szuszpenziók. Az egész kaolin+víz szuszpenziót kéne "túlhûtésbe" vinni, folyadékállapotban megfagyás elõtti állapotig és akkor minusz néhány fokban is menne a dolog asszem, de ki kéne számolni pontosan az "energiamérleget" és az ezzel járó "határfeltételeket" nevet