Kiegészítésnek, bár nem akarok laikusként szaktekintélyekkel ellenkezni egy idézet:
"Lombja - a petrezselyemmel szemben - nem ehetõ egyesek szerint, ellenben Magyarország egyes részein a szárított levelébõl mind a mai napig teát készítenek, amelynek vérnyomáscsökkentõ hatást tulajdonítanak." Forrás: Link
Sok mezõgazdasági biológiai tanulmányt is átnéztem, de konkrétan nem derült ki miért lehet ártalmas a sárgarépa zöldje. Egy dologra gondolok, hogy a növényvédõ kemikáliákat felszívja leveleibe és onnan nem lehet egyszerû mosással eltávolítani a mérgeket ergo a növényvédõszer bekerülhet a levesbe is a levéllel együtt.
Ha valamely fórumtársunk tud esetleg közelebbit hogy miért nem ehetõ a répa lombja, kérem írja meg nevet
Lehet hogy a tudatlan kisnyuszi bátorságával eszem rendszeresen és nagy szerencsém van hogy eddig nem lett bajom tõle? zavarban