Hello Leganyi, végre valaki.
Az egyik legpofátlanabb dolgog a világon, az a kenyérnek TUDATOS szárítása. Van egy titokzatos szürke adalékanyag, amire azt hazudják, hogy lisztjavító szer meg mittudomén. Gyakorlatilag a "módszerváltás" óta kihagyhatatlan kelléke a kenyértésztának. Nehogy már másnap is ugyanabból a kenyérbõl egyél. Másnapra olyan hülye íze lesz, hogy nem kívánja az ember. Végülis a péknek meg kell élni, na de ilyen áron!?
A másik probléma az tényleg a tej. Azt hazudják itt is, hogy a pasztõrözött, homogénezett tejben ugyanúgy megmaradnak a "hasznos" dolgok.
Valamelyik nap gondoltam, hogy sütök valami kelt tésztásat, de csak tartós tej volt itthon. Mikor felfuttatam volna az élszetõt, valami baromi lassan az edény feléig ment csak fel. Nagyjából fél óra alatt azt vettem észre, hogy "kivált" az edény aljára a tejnek nevezett valamibõl a víz. Holott a zacskós, nem tartósnál ilyen probléma sosem volt, és mindig gond nélkül felfutott. Magyarul: nem elképzelhetetlen, hogy tényleg vizezik a tejet. Aki nem hiszi el, próbálja ki!!!