Bioszféra
A mindennapi 300-2000mg káliumot bõven tartalmazzák alapból az élelmiszereink Link A burgonya is dúskál káliumban.
Ha a sót valóban keverik KCl-el azt illene feltüntetni.
Ha nagy mennyiségben (5-10%) tartalmaz a bolti só KCl-t, az vajon okoz gondot hosszabb távon én nem tudhatom. Meg kell vizsgálni, vagy maradjunk a jól bevált NaCl-nál.
Az ásványi anyagok nagyságrendekkel nagyobb mértékben és feldolgozható formában vannak az élelmiszereinkben mint az ivóvízben.Az viszont tény, hogy ahol nincs a vízben jód ott gyakoriak a pajzsmirigy betegségek, ahol van ott ez a betegség ismeretlen (van más helyette).
Az, hogy sokak bizalma a sóban, ivóvízben "elveszett" nem jó. Okait érdemes lenne megszüntetni.
Én bevizsgált (99% NaCl)lengyel jódozott sót vagy Himalája(remélem az) sót használok. Egri alacsony ásványi anyag tartalmú forrásvizet iszom a borok mellett. Nem veszek adalékokban gazdag kenyeret.
Ha a sót valóban keverik KCl-el azt illene feltüntetni.
Ha nagy mennyiségben (5-10%) tartalmaz a bolti só KCl-t, az vajon okoz gondot hosszabb távon én nem tudhatom. Meg kell vizsgálni, vagy maradjunk a jól bevált NaCl-nál.
Az ásványi anyagok nagyságrendekkel nagyobb mértékben és feldolgozható formában vannak az élelmiszereinkben mint az ivóvízben.Az viszont tény, hogy ahol nincs a vízben jód ott gyakoriak a pajzsmirigy betegségek, ahol van ott ez a betegség ismeretlen (van más helyette).
Az, hogy sokak bizalma a sóban, ivóvízben "elveszett" nem jó. Okait érdemes lenne megszüntetni.
Én bevizsgált (99% NaCl)lengyel jódozott sót vagy Himalája(remélem az) sót használok. Egri alacsony ásványi anyag tartalmú forrásvizet iszom a borok mellett. Nem veszek adalékokban gazdag kenyeret.