Én eddig még csak gyapjas tintagombát ettem -a ráncost és a kertit gusztustalannak tartom.
A gyapjas viszont szemre is szép, feltûnõ, gyakori, és összetéveszthetetlen gomba. Bármilyen füves helyen megterem, még nagyvárosi környezetben is. Hidegtûrõ, sõt kedvelõ, ezért õsszel a legkésõbbi gombáink egyike.
Ráadásul íze kiváló, különösen rántva, de pörköltnek is tökéletesen alkalmas. Kár lenne mellõzni, viszont csakis a fiatal, még hófehér példányok fogyaszthatók (némi rózsaszín elszínezõdés a lemezek legszélén még elfogadható)
Szállítani viszont törékenysége, morzsalékonysága miatt nehéz, és haladéktalanul el kell készíteni: különben gyorsan elszínezõdik, és használhatatlanná válik.
Szeszesitalt még sohasem ittam gyapjas tintagombára -az ördög nem alszik.