Ilyenekkel még nem találkoztam, nem tudom.
A több órás, aránylag vastag 0,5-1 mm jégbevonat hatásait majd télen ki lehetne kísérletezni, feláldozva egy-két cserepes elõre keltetett haszon növényt. Elõtte persze megszoktatni olyan 2-5 fokos folyosón, majd lepermetezve vízzel a -2-3-4 fokos sûllyedõ esti fagyba kitenni..(paprika-paradicsom-krumpli-szamóca.stb..)

Gábrusz:
A gyümölcsök megmaradásába lényegében egy dolog a nagyon fontos, a magház kezdemény védelme. A kialakuló gyümölcshús - az amit mi elfogyasztunk - ad védelmet és táperõt a magháznak, a bölcsõnek. Ha ezt éri jelen esetben a fagy, akkor lassan elsorvad,mert megszakadt a nedvkeringése, és a sárgulás, a töpörödöttség, fonnyadás miatt napokon belül lepotyog a termés.
Van aztán másfajta gyümölcshullás is, a kártevõk által, de még a növény természetes ritkulása is, de ezt én kétlem, a háttérben mindig valami behatásnak kell történnie, például a szilva vírusos gyümölcs hullása, gyüm.fejlõdés szakaszában.