Bioszféra
Szárított vargánya nélkül vadat én még nem ettem itthon, nem is fogok. Idén bőtermő év volt, 73 kg vargányát szedtünk, abból 22 kg-ot ezen a "száraz" őszön. Ebből a sokból kb. 50 tálcányi lett szárítva. 
Nálunk a királytinorunak királyvargánya a neve, én se hívom másként. Az ízletes vargányát is hívhatnánk ízletes tinorunak, mert ez is, az is tinoru. A gombáknak egyébként is annyi féle neve van (akár tájegységenként különböző is), hogy sok esetben még köszönő viszonyban sincs a "hivatalos" névvel. Ott van pl. a bőrös vargánya
. Megnéztem most, mi az amit itt bőrös vargányának hívnak, mert én se tudom a hivatalos nevét, a molyhos vagy arany nemezestinorut.

Nálunk a királytinorunak királyvargánya a neve, én se hívom másként. Az ízletes vargányát is hívhatnánk ízletes tinorunak, mert ez is, az is tinoru. A gombáknak egyébként is annyi féle neve van (akár tájegységenként különböző is), hogy sok esetben még köszönő viszonyban sincs a "hivatalos" névvel. Ott van pl. a bőrös vargánya
