Szép, de  a  csövek  magassága  alapján, érdestinóru is lehet. A gesztenyetinó  húsa,  fiatalnak  parafa  szerűen kemény. A  barna  érdestinó (Leccinum scabrum)  húsa  nem  váltja  ádázul  a  színét,  és  az  illata  aromásabb.  Fiatalnak  finom mindkettő,  öregnek  elültetni  való  a  kertben. - Bocsánat  a késői  válaszért, tegnap én is  gombásztam...  elaludtam.  - Most már  én is  a szárítani  való  gombát keresem, ha  az  erdő  is  felszárad...  egyelőre  megy  a  ruhapakolás, függönymosás, a lakás  tiszta pára.  Tegnap  a  rizikéknek  nagyon  örültem,  van  már  "Hexenröhrling" is,   utóbbi  vajpuha  finom,  ha  zsíron  megfuttatva  20  percig  főzzük (pl. gombás  rizsnek).  - és  úgy tapasztalom,  hogy másnap  is " illedelmes ", jó gomba.  Azért  nem  reklámozzuk, mert  sok  mediterrán  fajjal  (Caloboletusok, Rubroboletusok, Imperator)  keverhető  össze, és  azok  ártalmasak.