A gyapjas  tintagomba  addig  ehető, ameddig a  lemeze  tiszta  fehér.  Az ilyen  fiatal  példányok  még  zártak,  kisebbek.  A  búbjáról  a keményebb, okkerebb  sapkát  dobjátok  le, a  többit megfőzni, csodálatos  leves  lesz  belőle!  Fagyasztani  sajnos  nem  lehet, semmise  marad  belőle  olvadáskor...  Hamar  elöregszik,  de  seregesen  képes  teremni,  ha jól érzi magát. Érdemes a  helyét  figyelni és  levadászni.  Jó  fogyókúrás gyógy - gomba is,  mert  kiegyensúlyozza  a  cukorszintet,  nem  éhes  - egész  estig - tőle  az  ember. Egy időben  a  Cég  udvarán  termett  és  eszegettem  én  is,  kiegyensúlyozott,  jó  érzés  volt  a  jóllakottság - érzés,  amit  adott.