Agrometeorológia
A szálat, a gyümölcs és egyéb "festést" folytatva: egyes gyümölcsök zöldségek termése éretten nem szállítható, nem tárolható (pl. õszibarack, kajszi, paradicsom, banán, stb). A terméseket "piacéretten", pl. õszibarack, vagy éretlen állapotban (banán, paradicsom) szedik le. A "piacérett" szedés is egyre közelebb kerül az éretlen állapothoz. A kívánalom az, hogy a lehetõ leghosszabb ideig lehessen ütni-verni-szállítani-dobálni a gyümölcsöt sérülés veszélye nélkül. A multiból telefonálnak a szükséges célállomáshoz közeli raktározó, (beérlelõ) cégnek, hogy pl. x napon a színskálán y árnyalatú sárga banánra van szükség, amit a cég megfelelõ idõtartalmú etiléngázas mesterséges "érleléssel" biztosít. Ez a helyzet a paradicsommal is, egy alkalommal pl. sikerült almaként ropogó érettnek tûnõ paradicsomot vásárolnom. Tojás sárgájának mesterséges színezése: szintén a vevõ kívánságának megfelelõ árnyalatra beállítható. Németország egyes tartományaiban eltérõ elképzelés van, hogy milyen színûnek kell a tojás sárgájának lennie. Ez a tyúkok megfelelõ festéketetésével (karotinoidok) filléres költséggel elérhetõ. Húsok színezése: lazac, pisztráng: szintén színskála használatával, a vevõ kívánsága szerint a tojásfestéssel azonos módon, de eltérõ pigment etetésével megoldható.
Nagy tömeggû olcsó borjúhús gyártás: A borjakat teljes sötétségben nevelik, nem vörösödik, sötétedik be a húsuk (fogalmam sincs, hogy miért?). Így néhány mázsás növendék marha is borjúként adható el.
A végeredmény: A magyar lakosság kb. felének, a németek 99 %-ának fogalma sincs, milyen ízû a természetes módon megérett gyümölcs, a "feldolgozatlan" tehéntej, a kapirgálós tyúk tojása, a kapirkálós csirke, a nem "teljes értékû takarmányokon" felnevelt disznó húsa.
Nagy tömeggû olcsó borjúhús gyártás: A borjakat teljes sötétségben nevelik, nem vörösödik, sötétedik be a húsuk (fogalmam sincs, hogy miért?). Így néhány mázsás növendék marha is borjúként adható el.
A végeredmény: A magyar lakosság kb. felének, a németek 99 %-ának fogalma sincs, milyen ízû a természetes módon megérett gyümölcs, a "feldolgozatlan" tehéntej, a kapirgálós tyúk tojása, a kapirkálós csirke, a nem "teljes értékû takarmányokon" felnevelt disznó húsa.