Agrometeorológia
Ötvös Tamás; hogy érted azt, hogy "elégnek"? Bebarnul, erõs donga-vénült íze van?
A savhiányt esetleg új bor esetén citromsavval (kristályos) lehet deríteni. Régi bornál meg háziasítással, bekeveréssel.
Horitazi; a szlanka eleve alacsony cukorfokot ad, a kései-túlérett módszer fenéje a bogyó-potyogás, és a penészedés.
Leganyi1; a mártai körzet szüretei mások, mint az alföldieké, van benne valami más, a tõkén hagyás, aszalódás ott természetes. Annál jobb a bor.(lásd: Tokaj környéke)
A héjon, magon hagyás több napon keresztül se jó, mert a kocsányból is kioldódnak nem kívánatos anyagok, és túl sok oxigén jelenléte eltolhatja a zamat anyagok megmaradását, magyarán oxidos, jellegtelen "vénült" must fog kerülni a hordóba.Nem véletlenül alkalmazzák a bogyózást, a kocsány mielõbbi leválasztását.
A savhiányt esetleg új bor esetén citromsavval (kristályos) lehet deríteni. Régi bornál meg háziasítással, bekeveréssel.
Horitazi; a szlanka eleve alacsony cukorfokot ad, a kései-túlérett módszer fenéje a bogyó-potyogás, és a penészedés.
Leganyi1; a mártai körzet szüretei mások, mint az alföldieké, van benne valami más, a tõkén hagyás, aszalódás ott természetes. Annál jobb a bor.(lásd: Tokaj környéke)
A héjon, magon hagyás több napon keresztül se jó, mert a kocsányból is kioldódnak nem kívánatos anyagok, és túl sok oxigén jelenléte eltolhatja a zamat anyagok megmaradását, magyarán oxidos, jellegtelen "vénült" must fog kerülni a hordóba.Nem véletlenül alkalmazzák a bogyózást, a kocsány mielõbbi leválasztását.
![laza](/img/sprite/smiley/laza.gif)