A Black Prince paradicsom színe szerintem leginkább a bordós-vöröshöz áll közel. Némi zöldes beütéssel, ami fõleg a csuma környékén dominál, ahogy írod. Egyébként jóval rostosabb mint a legtöbb paradicsom, sûrûbben kell tisztítani a paszírozót, mint más fajtánál. Erõs sötétvörös színe miatt pedig ideális a befõzéshez. Mi vagyon finom (szinte barnásvörös) sûrûn folyó, majdnem egybaálló, édeskés paradicsompürét készítettünk belõle. A terméshozama is kielégítõ. Itt a probléma a kunkorodó levelekkel volt, nem bírtuk annyit öntözni amennyit felvett volna és a termés itt-ott foltosan felsült. De feldolgozni isteni, konzervként talán a legjobb fajtánk (a közel 20-ból).

A fehér padlizsán itt nagy sláger volt, elég jól is termett. Padlizsánkrémnek nagyon ajánlom. Lágy, krémes (az állaga és az íze is) és könnyen hámozható. nyelvnyujtas Jövõre ezt mindenképpen próbáld meg újra, de ezúttal locsold is (akár kis árkot, tányért is csinálhatsz köré), mert nagyon vízigényes növény!