Az elsõ 2 kép ha jól látom gyapjas tintagomba. Nagyon finom pörköltnek, vagy töltve. A tönkjét ne edd meg. A kalapját is csak fiatalon, amíg hófehér. Rózsaszínesen, feketén már nem, mert mérgezõ. Fehéren is hosszú (legalább 20-30, de inkább több perc) hõkezelést igényel. Ja és "tintázáskor" ne egyél belõle, mert meggátolja az alkohol lebontását a szervezetben, az meg elég kellemetlen... laza
Egyébként az egyik legfinomabb gombának tartják, én is szeretem. Sós vízben elõfõzve le is fagyaszthatod. Idõnként tavasszal is megjelenik, de õsszel (fõleg október-novemberben) tömeges is lehet a tápanyagban gazdag nedves legelõkön. Amikor megjelenik a kis fiatal még ki nem nyílt kalap, akkor szedd le és gyorsan (pár órán belül) dolgozd fel, mert álltában is hamar megöregszik (amikor darabolod látod, hogy a hófehéren szedett gomba már rózsaszínesedik).
Azért egy megerõsítést várj meg, lehet tévedek a meghatározásnál. szegyenlos
A második gombát sajna nem ismerem. szomoru