A rEcept ami alapján készült:3kg szilva
1liter víz
literenként 5g citromsav
literenként 25dkg cukor
A ledarált és kimagozott szilvát 21kg volt tisztán a szilva,felöntöttem 7litervízzel,és állni hagytam 36órát,jó sûrû állagú lett,gondolkoztam is sokat hogy mivel szûrhetném le,lehet nem volt a legjobb választás ,de paradicsom passzírozón nyomtam át elég katyvaszos lett,de gondoltam majd ugyis kiforrja,le is jött ebbõl kb 20liter tettem bele 5kg cukrot és 50g citromsavat,be tettem hûvös helyre,el is kezdett forrni szépen jött is ki belõle az szépen a sûrû rész 2hónap,még forr egy kicsit tegnap gondoltam szívok belõle,hogy milyen lehet az állaga színe íze,talán sûrûbb lett mint mikor az elején bele tettem,így hát tegnap átszûrtem ,és így viszonylag elég tiszta lett,és a kb 20literembõl lett 12liter!