Ki gondolta volna, hogy a hûtõszekrény csodákra képes, pedig a magasabb elõismerettel rendelkezõ kertészek elõszeretettel használják! Nyilván az étel közelében lévõ szaporítóanyagról/növényi részrõl egyes családtagoknak megvan a maga negatív véleménye is.. Persze más a helyzet, ha egy leselejtezett vagy egyéb célra szánt hûtõnk van.

Egyes liliomfajtákat pl. úgy szaporítják, hogy zacskóba vermikulit/v. enyhén nedves faforgács közé teszik a nagyobb hagymáról leszedett fehér pikkelyeket és legalább 1.5 hónapig hûtõszekrényben tárolják. Aztán a hagyma pikkelyek szélén képzõdnek a kis hagymák.
Az oltóvesszõket és a dugványnak szánt télen lemetszett szõlõvesszõk tárolására is kiválóan alkalmas (néhány hónapig).
És még sorolhatnám..