Idén próbálkoztam elõször paprikamag szabadföldi vetésével (épp a tegnapi napon: Fehérözön (rezisztens), 2 fajta fûszerpaprika [saját gyûjtés, ill. kapott magok], Cserko cseresznyepaprika [saját gyûjtés, szárazságtûrõ], édes almapaprika, mini chili [2 éve egy szegedi halászlépartiról hoztam az ottani met állomásról]), ugyanis ez a 2. év, hogy nem sikerül itthon palántát kinevelnem (Budapesten mindig sikerült, ez egy tûzdelés elõtti kép: Link ). Az elkövetkezendõ 1-1.5 hét idõjárása a mag csírázásához pont a legideálisabb hõmérsékletet fogja adni (20-25°C-os tartomány). A talajnedvesség megõrzése érdekében megpróbálok valahonnan átlátszó fóliát beszerezni.

Valószínû a paradicsomot is kénytelen leszek szabadföldbe vetni, ez tavaly sikerült is és termést is hozott, igaz szeptemberben (mert június elején vetettem)

Más: tegnap néztem a kajszit: végre valahára elfogadható termés várható - már szilva nagyságúak a terméskezdemények. Szõlõbõl viszont rekordtermés lehet.