Agrometeorológia
Szia.
Pedig hidd el, hogy kiváló. Ha megásod a gödröt, akkor egy kicsit még porhanyósíts rajta. Ebbe mehetnek a gumók. Szépen fognak fejlõdni, meglátod.
2010 lehetett, amikor mamám vetõburgonya vásárlás céljából kinézett a mars téri piacra. Ott találkozott egy elég idõs nénikével, akitõl a (jól ismert) "hópehely" fajtát vásárolta. Ezután megkérdezte mamámat, hogy "ezt a krumplit még nem szeretné kipróbálni?"
Nagyjából 5 kg, sárga fajtájú gumók voltak. Elültettük, majd amikor eljött az idõ, kipróbáltok, megkóstoluk. Én azt hittem, hogy lehidalok. Azóta minden évben jó 20 kg vetõgumót teszek el belõle. Egy átlagos ember azt mondaná, hogy krumpli és krumpli között íz szempontjából alig van különbség, de mikor ezt megízleltem, nyomban éreztem, hogy más. Arra a következtetésre jutottunk, miszerint a régen elfeledett, már-már eltûnt valamelyik "aranyalma" fajtáról lehet szó. Mikor mondom ismerõsöknek, akkor nem értik mirõl beszélek, de ha megkóstolják õk is mondják, hogy ilyet még nem ettek. Többen jelezték, hogy vennének át tõlem belõle. Boltokban is árulnak egy bizonyos sárga fajtájú krumplit, de az megint más. Alakra is különbözik!!!
A napokban sütöttem desznyózsírban egy adagot, amelyet vegytiszta(!) sóval ízesítettem.
Pedig hidd el, hogy kiváló. Ha megásod a gödröt, akkor egy kicsit még porhanyósíts rajta. Ebbe mehetnek a gumók. Szépen fognak fejlõdni, meglátod.
2010 lehetett, amikor mamám vetõburgonya vásárlás céljából kinézett a mars téri piacra. Ott találkozott egy elég idõs nénikével, akitõl a (jól ismert) "hópehely" fajtát vásárolta. Ezután megkérdezte mamámat, hogy "ezt a krumplit még nem szeretné kipróbálni?"
Nagyjából 5 kg, sárga fajtájú gumók voltak. Elültettük, majd amikor eljött az idõ, kipróbáltok, megkóstoluk. Én azt hittem, hogy lehidalok. Azóta minden évben jó 20 kg vetõgumót teszek el belõle. Egy átlagos ember azt mondaná, hogy krumpli és krumpli között íz szempontjából alig van különbség, de mikor ezt megízleltem, nyomban éreztem, hogy más. Arra a következtetésre jutottunk, miszerint a régen elfeledett, már-már eltûnt valamelyik "aranyalma" fajtáról lehet szó. Mikor mondom ismerõsöknek, akkor nem értik mirõl beszélek, de ha megkóstolják õk is mondják, hogy ilyet még nem ettek. Többen jelezték, hogy vennének át tõlem belõle. Boltokban is árulnak egy bizonyos sárga fajtájú krumplit, de az megint más. Alakra is különbözik!!!
A napokban sütöttem desznyózsírban egy adagot, amelyet vegytiszta(!) sóval ízesítettem.
