Agrometeorológia
Köszi az érdeklõdést, a fajta ceglédi magyar kajszi, C235-ös. Az idén szerencsém volt vele, mert nem kapott fagyot virágzáskor, és kötõdéskor se. Bár ez igaz országosan is.
A felsorolt fajtáid persze részben már fagyállóak, aki biztosra megy ilyet ültet. Én maradtam a kissé fagyérzékeny magyar kajszinál. A kis fa (3. éves) majd meg szakadt az ágvégeken és középen hozta a termést, fel is kellett kötöznöm.
Link
Persze tavasszal virágzáskor kicsit elkapta a monília , de másnapra már vissza is vágtam a fertõs ágvégeket, ezzel meg is szûnt.
Link
Amúgy meg elég édes,legjobb zamatú. A szedésrõl még; attól hogy hókadt sárga vagy picit zöldes az egyik oldala, már fogyasztásra érett a sárga barack. 1-2 nap még utóérlelõdik kicsit, persze nem hûtõben hanem spájzban nem zacskózva.(lélegezzen a gyümölcs,igaz ez az õszibarack-szílvára is).
A fáról leeshet egyik napról a másikra, ha magas az átlag hõmérséklet, és a páratartalom. Most éppen ilyen az idõ.
Csapadék felém 9.-tõl-: 10,6-4,5-10,7-24,0 mm.=49,8 ~ 5 cm.
A felsorolt fajtáid persze részben már fagyállóak, aki biztosra megy ilyet ültet. Én maradtam a kissé fagyérzékeny magyar kajszinál. A kis fa (3. éves) majd meg szakadt az ágvégeken és középen hozta a termést, fel is kellett kötöznöm.
Link
Persze tavasszal virágzáskor kicsit elkapta a monília , de másnapra már vissza is vágtam a fertõs ágvégeket, ezzel meg is szûnt.
Link
Amúgy meg elég édes,legjobb zamatú. A szedésrõl még; attól hogy hókadt sárga vagy picit zöldes az egyik oldala, már fogyasztásra érett a sárga barack. 1-2 nap még utóérlelõdik kicsit, persze nem hûtõben hanem spájzban nem zacskózva.(lélegezzen a gyümölcs,igaz ez az õszibarack-szílvára is).
A fáról leeshet egyik napról a másikra, ha magas az átlag hõmérséklet, és a páratartalom. Most éppen ilyen az idõ.
Csapadék felém 9.-tõl-: 10,6-4,5-10,7-24,0 mm.=49,8 ~ 5 cm.