A paradicsom (nem a koktél - az ellenállóbb) fele nálam is gombás lett. Kezdõdött egy kálcium hiánybetegség, az teljesen rendbe jött Dimasollal, de akkor már jött a gomba, konkrétan a tövek fele kiszáradt, nem tudta a vizet felvenni és szárazon, helyenként barna foltosan lehullottak a parik. Amikor eltörtem a száraz szárakat, belül tágan üreges volt és fehéren porzott (persze ez lehet, hogy az elszáradt szövetekbõl származott, de lehet, hogy maga a gomba volt). Kétszer is rezesztem, nem ért semmit, nyilván azért sem, mert jöttek a záporok, zivatarok.
A paprika közepesen, a csípõs zseniálisan terem, sóska fele tetves lett, cékla, cukkini, petrezselyem, szárzeller most jó, alma sok a hibás (csak biológiai védekezés volt), de sok a jó is, õszibarira vagyok a legbüszkébb, hogy permetezés nélkül megúsztuk, a tetveket kellett csak kézzel összenyomogatni. A szõlõ érdekes, mert idén csak egyszer fújtam le rézoxikloriddal és a levelei csak nagyon enyhén peronoszpórásak, viszont a fürtökben van némi kár (5-10 %), tavaly viszont 3-szor kezeltem le és a levelein azért meglátszott utána is a gomba, de a fürtök hibátlanok voltak.
Azért ez az év úgy néz ki, hogy jól feladja a leckét a gazdáknak.