Végre - az almányi nagy zöld paradicsomok közül kettõ a MAI NAP folyamán délutánra teles egészében "kipirult" (a többi még zöld maradt) holnap hozok pár fotót laza
A paprikákat már szedegetem, tenyérnyi nagyok, nehezek és vastaghúsú roppanósak, húsos szalonnával füstölt kolbásszal jó puha kenyérrel "isteniek" kacsint Mindössze 12 tövön annyi paprika lesz hogy egyedül meg se tudom enni mind ezért Kevin élõ harmadik fiamnak és családjának is adok mert a velem egyidõben paralel ültetett saját palántáik csak vergõdnek (nem érzik jól magukat pedig õk is nyílt területen élnek, éri a Nap mégis satnya és kevés a termésük).
Még gondolkodom a CO2-os konzerváláson is, eltenni párat télire. Ezt nem próbáltam, de azt hallottam jó módszer (üvegbe tett zöldségre szifonból CO2-õt fújni kiszorítva a levegõt és légmentesen lezárni) - valakinek van ilyen tapasztalata?
Nálam valamiért nagyon jól érzik magukat a paprikák és paradicsomok pedig nem gondoztam különösebben õket- reggel-este locsoltam, néha kigazoltam és hagytam békén õket csak a kutyát (kotor ész nélkül az elszaporodott pockok miatt) és a szemtelen madarakat (szétcsipkedik a leveleket zsenge hajtásokat) kergettem el ha megláttam az ágyás körül õket.
Rágcsálókról jut eszembe, Cira macska még most is naponta 2-4 egeret és pockot hoz "ajándékba" (nem eszi meg csak hozza és leteszi elém õket a teraszra, büszkén néz rám és várja a konzervkaját) :-)