A helyszín az Alföld, Békés megye, ahol természetes szintkülönbség km-es sugarú körben 1 méter alatti. A konzervgyáraknak termelt, vetett, nagyüzemi pariról van szó. Tavaly a cimborám, aki paradicsommal szokott ellátni, csak késõn tudott vetni, októberben meg rájött a fagy. A legnagyobb kockázat nem is a fagy, hanem mindenféle gombafertõzések. Egyik évben átverték a betakarítással, máshová küldték a gépet, utána esõs idõszak jött: 30 milla bukás, évek alatt tudta csak kiheverni.

Domboldalon ilyen paradicsomot szerintem nemigen lehet termelni: Egy kicsit nehezen oldható meg az öntözése.

Snowhunter: Felénk is erõbõl és idõbõl van a legkevesebb. Ezért sem nagyobb a konyhakertem 20 m2-nél. Csak a család zöldhagyma, paradicsom, paprika és padlizsán frissiben ellátására szolgál. Ha terem, terem, ha nem, akkor nem, nincs nagy munkaráfordítás, nem lehet nagy veszteség.

Egyedül a gyümölcsfákat és a szõlõt gondozom érdemben anyukámnál.