Írja több helyen hogy hány fokot mértek fagytûrésnek, ennyi meg annyi fokon így meg amúgy károsodott.
Viszont azt nem írják vagy legalábbis nem találtam leírást arról, hogy a mesterséges fagytûrési vizsgálatot hogyan végzik.
Ugyanis amennyiben egy fagyasztóban, zárt helyen, abban az esetben nem kalkulálnak a kisugárzás okozta plusz hõvesztéssel, ami jelentõsen befolyásolhatja a fagy okozta hatást negatív irányban.
Azt egyik helyen sem írták, vagy csak én nem találtam, hogy a vizsgálatot az egyes barackfák ágai közé tett hiteles, pontos, szabványos, árnyékolt hõmérõvel végezték.
Ugyanis csak így lehet viszonyítási alap, csak így lenne értelme tizedfokokban beszélni.

Ez meg a másik:

"3.1.1. A vizsgálati évek hõmérsékleti adatai
A termõhelyek idõjárási adatait a következõ meteorológiai megfigyelõ helyek
adatai alapján gyûjtöttük össze:
SZIGETCSÉP – a Szent István Egyetem szigetcsépi meteorológiai állomása,
POMÁZ - az Országos Meteorológiai Szolgálat szentendrei meteorológiai
állomása,
SIÓFOK - az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki meteorológiai
állomása.
Vizsgálataink szempontjából az idõjárási adatok közül a téli nyugalmi idõszak
alatti hõmérséklet-változások a legfontosabbak, ezért ezeket az M 3.1. – M 3.6.
mellékletekben közöljük."

Pomázon végezték a vizsgálatokat, ahol a szentendrei állomás adatait használták fel?
A siófoki állomás adatait csak akkor tudták felhasználni, ha közvetlenül a vízpart mellett voltak a fák.
De mivel a strandon nem igazán találni barackfákat, így ez nehezen hihetõ.