Agrometeorológia
Amióta én figyelem rendszeresen, 10 éve nem fagyott meg kukorica.
Meg szerintem elõtte sem volt jellemzõ.
Akármitõl tartanak, hülyeség!
A legtöbben azzal indokolják hogy errefelé rosszabb a klíma, kevesebb a napsütés, lassabban melegszik a talaj, stb, stb, a sok sztereotípia.
Néztem minden évben a talajhõmérsékleteket, mindig azonos nagyjából pl. Szegedével.
Egyrészt, másrészt ahogy írod, a dombokon mindentõl tarthatnak csak a fagyoktól nem.
2009 május közepén direkt ezt kutatva elmentem Baranyába, délre, az ország egyik legmelegebb vidékére Link
Semmi különbség nem volt.
Meg járva-kelve láthatnák, hogy a kajszi, õszibarack, cseresznye érése, semmi sincs lemaradva, csak a kukorica.
Tehát....késõn vetik, ha elõbb vetnék ugyanakkora lenne, kevesebb szárítási költség, nagyobb hozam, több bevétel, stb, stb.
Csak ehhez sztereotípiamentesen megfigyelni és gondolkodni kellene!
Meg szerintem elõtte sem volt jellemzõ.
Akármitõl tartanak, hülyeség!
A legtöbben azzal indokolják hogy errefelé rosszabb a klíma, kevesebb a napsütés, lassabban melegszik a talaj, stb, stb, a sok sztereotípia.
Néztem minden évben a talajhõmérsékleteket, mindig azonos nagyjából pl. Szegedével.
Egyrészt, másrészt ahogy írod, a dombokon mindentõl tarthatnak csak a fagyoktól nem.
2009 május közepén direkt ezt kutatva elmentem Baranyába, délre, az ország egyik legmelegebb vidékére Link
Semmi különbség nem volt.
Meg járva-kelve láthatnák, hogy a kajszi, õszibarack, cseresznye érése, semmi sincs lemaradva, csak a kukorica.
Tehát....késõn vetik, ha elõbb vetnék ugyanakkora lenne, kevesebb szárítási költség, nagyobb hozam, több bevétel, stb, stb.
Csak ehhez sztereotípiamentesen megfigyelni és gondolkodni kellene!