Amióta én figyelem rendszeresen, 10 éve nem fagyott meg kukorica.
Meg szerintem elõtte sem volt jellemzõ.
Akármitõl tartanak, hülyeség!
A legtöbben azzal indokolják hogy errefelé rosszabb a klíma, kevesebb a napsütés, lassabban melegszik a talaj, stb, stb, a sok sztereotípia.
Néztem minden évben a talajhõmérsékleteket, mindig azonos nagyjából pl. Szegedével.
Egyrészt, másrészt ahogy írod, a dombokon mindentõl tarthatnak csak a fagyoktól nem.
2009 május közepén direkt ezt kutatva elmentem Baranyába, délre, az ország egyik legmelegebb vidékére Link
Semmi különbség nem volt.
Meg járva-kelve láthatnák, hogy a kajszi, õszibarack, cseresznye érése, semmi sincs lemaradva, csak a kukorica.
Tehát....késõn vetik, ha elõbb vetnék ugyanakkora lenne, kevesebb szárítási költség, nagyobb hozam, több bevétel, stb, stb.
Csak ehhez sztereotípiamentesen megfigyelni és gondolkodni kellene!