Agrometeorológia
Na még vigyázz a szelektálással az almán, körtén. Ledobja az magától is. A szõlõknél meg vigyázz, mert olvastam a szekszárdi mezsgyéket megint támadja a lisztharmat. (alattomos rontás ez is, jobb megelõzni. Amikor már látszik... ugye akkor már késõ Kincsõ!
Lassan már összemosódik a két kártevõ gomba fajta, a perenosz- orbánc-liszharmat ebben az idõjárásban. (permet 1. vagy már a második)
A cseresznyékrõl-meggyekrõl pár szót; a pirosodás kezdetekor érdemes a légy,és tetû ellen nekimenni a Mospilan, és vagy a Karate szerrel. Érdekes,hogy a mindet szer Karate 5 napos élelmezési várakozású a Mospilan meg 15 napos.
A szüretelésrõl pár kép, ha csak éppen akkor vagyunk a fa mellett, csemegének való állapot a haragos piros állapot pld. a Bigaró középkorai, savas-édes ropogós:
Link
Más fajtáknál érdemes megvárni a bordó-piros állapotot, akkor fejlõdik ki az összes íz anyag, és befõttnek is a legjobb.(kevesebb cukrot kíván, és kevés Na-benzoátos lét, langyos dunsztot, nem fõzést) Aki szalicilre esküszik, az csinálja azzal, de csak a felületre szórva gyengén, a lényeg a jól záródó fedlap, lapka. Az mindig legyen új.
Szomolyai fekete, a neve is adja az ízét. (elõtte szedve kesernyés,zöld ízû)
Link
Na még azért távol vagyunk ettõl, de jó rákészülni.
Lassan már összemosódik a két kártevõ gomba fajta, a perenosz- orbánc-liszharmat ebben az idõjárásban. (permet 1. vagy már a második)
A cseresznyékrõl-meggyekrõl pár szót; a pirosodás kezdetekor érdemes a légy,és tetû ellen nekimenni a Mospilan, és vagy a Karate szerrel. Érdekes,hogy a mindet szer Karate 5 napos élelmezési várakozású a Mospilan meg 15 napos.
A szüretelésrõl pár kép, ha csak éppen akkor vagyunk a fa mellett, csemegének való állapot a haragos piros állapot pld. a Bigaró középkorai, savas-édes ropogós:
Link
Más fajtáknál érdemes megvárni a bordó-piros állapotot, akkor fejlõdik ki az összes íz anyag, és befõttnek is a legjobb.(kevesebb cukrot kíván, és kevés Na-benzoátos lét, langyos dunsztot, nem fõzést) Aki szalicilre esküszik, az csinálja azzal, de csak a felületre szórva gyengén, a lényeg a jól záródó fedlap, lapka. Az mindig legyen új.
Szomolyai fekete, a neve is adja az ízét. (elõtte szedve kesernyés,zöld ízû)
Link
Na még azért távol vagyunk ettõl, de jó rákészülni.