Agrometeorológia
Ha ez a fa otthon van, akkor kellemes szüretet kívánok. Igen, a legjobb ízû fajta a földieper dömping után.
Ha viszont kint van a birtokon, akkor is kellemes szüretelést. Nagyon sokat fejlõdik az íze, ha kicsit is bordósodik.
3 nap érés is sokat számít.(sav-cukorfok) Most még esetleg "mennek" az élénk pirosra a seregélyek, rigók, a legfelsõ ágakat szokták megszedni.
Nálam sajnos nincs már meg a cserkó fám, 2 éve ki kellett fûrészelni, öreg is volt, meg megdõlt majdnem 45 fokban a törzse, féltem hogy nagyobb zivatar- szélvihar rádönti a szomszéd mellék épületére.
Ha viszont kint van a birtokon, akkor is kellemes szüretelést. Nagyon sokat fejlõdik az íze, ha kicsit is bordósodik.
3 nap érés is sokat számít.(sav-cukorfok) Most még esetleg "mennek" az élénk pirosra a seregélyek, rigók, a legfelsõ ágakat szokták megszedni.
Nálam sajnos nincs már meg a cserkó fám, 2 éve ki kellett fûrészelni, öreg is volt, meg megdõlt majdnem 45 fokban a törzse, féltem hogy nagyobb zivatar- szélvihar rádönti a szomszéd mellék épületére.