Agrometeorológia
Sejtettem!
Ezért is furcsálltam!
Ez nem a teljes érés fázisa, hanem az úgynevezett "álérés".
A füge képes arra, hogy a gyümölcs kívülrõl teljesen érettnek tûnik, de belül valójában még nem mentek végbe a valódi érési folyamatok.
Ezért álérettek ezek.
Ezt követi hamarosan a teljes vagy valódi érés.
Az ültetvényben is találtam ma ilyen fügét Link
Ez is fehér volt belül, valódi érés esetén ugye pirosas-rózsaszínû.
Errõl írtam már korábban is Link Link Link Link
Az álérés vége az amit Te aszalódásnak vélsz, vagyis belsõ érés híján összetöpped, összeszárad, de belül száraz marad vagy ha leves is, fehér vagy zöld.
Gyakorta az egyik fele csak, amikor már kezd álérni, és az egyik fele jobban álérik, a másik kevésbé, akkor szokott olyan lenni, hogy a kevésbé álérett fele összetöpped, a másik fele meg nem, így torz alakzatot vesz fel a gyümölcs.
Gyakori az álérés sérült fügéknél, jég megüti vagy valami más fizikai sérülés lesz a gyümölcsön.
Ezért is furcsálltam!
Ez nem a teljes érés fázisa, hanem az úgynevezett "álérés".
A füge képes arra, hogy a gyümölcs kívülrõl teljesen érettnek tûnik, de belül valójában még nem mentek végbe a valódi érési folyamatok.
Ezért álérettek ezek.
Ezt követi hamarosan a teljes vagy valódi érés.
Az ültetvényben is találtam ma ilyen fügét Link
Ez is fehér volt belül, valódi érés esetén ugye pirosas-rózsaszínû.
Errõl írtam már korábban is Link Link Link Link
Az álérés vége az amit Te aszalódásnak vélsz, vagyis belsõ érés híján összetöpped, összeszárad, de belül száraz marad vagy ha leves is, fehér vagy zöld.
Gyakorta az egyik fele csak, amikor már kezd álérni, és az egyik fele jobban álérik, a másik kevésbé, akkor szokott olyan lenni, hogy a kevésbé álérett fele összetöpped, a másik fele meg nem, így torz alakzatot vesz fel a gyümölcs.
Gyakori az álérés sérült fügéknél, jég megüti vagy valami más fizikai sérülés lesz a gyümölcsön.