Agrometeorológia
A szószok, krémek is szerintem akkor a legjobbak, ha meghagyjuk a paprika ízét dominálni, nem csinálunk agyonsózott, agyonecetezett, meg agyoncukrozott, sûrített ragacsot.
Én a natúr készítmények híve vagyok, de ha valamit rakok is bele, azt úgy szoktam, hogy a paprika ízét inkább kiemelje, azzal harmonizáljon.
Egyébként a szuper chilik is nagyon finomak, van amelyik kicsit füstös (a barnák), van amelyik édeskés, virágillatú (trinidadi fajták és változatok), mind nagyszerû a maga módján, de csak ízesítõként, fûszerként adjuk az ételhez, mert legyilkolná töményen az idegvégzõdéseket.
Nekem is valahol a habaneronál van az elfogyasztható plafon, igaz attól is szuszogok, lever a víz, de az élmény pont "jó" és még elviselhetõen kínoz. Az íze, állaga is szuper.
Én mindenkit óva intenék a nagyüzemi, szintetikus kapszaicin hozzáadásával elõállított mûborzalmaktól, ha valaki igazi minõségi chilire vágyik, akkor keressen a közelében egy kistermelõt, aki a mennyiség helyett a minõséget helyezi elõtérbe.
Én a natúr készítmények híve vagyok, de ha valamit rakok is bele, azt úgy szoktam, hogy a paprika ízét inkább kiemelje, azzal harmonizáljon.
Egyébként a szuper chilik is nagyon finomak, van amelyik kicsit füstös (a barnák), van amelyik édeskés, virágillatú (trinidadi fajták és változatok), mind nagyszerû a maga módján, de csak ízesítõként, fûszerként adjuk az ételhez, mert legyilkolná töményen az idegvégzõdéseket.
Nekem is valahol a habaneronál van az elfogyasztható plafon, igaz attól is szuszogok, lever a víz, de az élmény pont "jó" és még elviselhetõen kínoz. Az íze, állaga is szuper.
Én mindenkit óva intenék a nagyüzemi, szintetikus kapszaicin hozzáadásával elõállított mûborzalmaktól, ha valaki igazi minõségi chilire vágyik, akkor keressen a közelében egy kistermelõt, aki a mennyiség helyett a minõséget helyezi elõtérbe.