Agrometeorológia
Paradicsomnál nálatok mit hívnak "vészmadárgombának" szakmailag, közérthetõbben?Kíváncsi vagyok, mit nevez ennek a helyi tájszólás, vagy zsargon.
Patiszon, Tök, Rántott tök? Te jó ég, ettõl a melóhelyen 1-2 órán belül összeakadna a lábam a végkimerültségtõl?
Egyszer ettem ezek közöl a Patiszonból egy nagyon jót, Gyõr környéki szokás, a Rántott patiszont ecetes,pici cukros, só bors, olyan salátaleves lében, kisütés után beletenni és hideg helyen állni hagyni, 4-5 napig, pincében a bor mellett /anya megnézem, hogy áll a rántott Pati/ vagy hûtõben.
Igazán tartalmas sült hús, és kemény kaják mellé savanyúság szerûen tálalva.Nekem nagyon ízlett, már többször csináltunk ilyet azóta, a gyomrot helyrerakja, nem tudsz a fõételbõl még ha hidegen zsírosan is tálalják túllakni.Szerintem ínyenc kaja, helyi sajátosság, Én Ravazdon ettem, rá kb. 1,5 liter jó bor, Isteni volt.És kutya bajom se.
Patiszon, Tök, Rántott tök? Te jó ég, ettõl a melóhelyen 1-2 órán belül összeakadna a lábam a végkimerültségtõl?
Egyszer ettem ezek közöl a Patiszonból egy nagyon jót, Gyõr környéki szokás, a Rántott patiszont ecetes,pici cukros, só bors, olyan salátaleves lében, kisütés után beletenni és hideg helyen állni hagyni, 4-5 napig, pincében a bor mellett /anya megnézem, hogy áll a rántott Pati/ vagy hûtõben.
Igazán tartalmas sült hús, és kemény kaják mellé savanyúság szerûen tálalva.Nekem nagyon ízlett, már többször csináltunk ilyet azóta, a gyomrot helyrerakja, nem tudsz a fõételbõl még ha hidegen zsírosan is tálalják túllakni.Szerintem ínyenc kaja, helyi sajátosság, Én Ravazdon ettem, rá kb. 1,5 liter jó bor, Isteni volt.És kutya bajom se.