Köszi. Egyébként én nagyon szeretek metszeni, szerintem az egyik legjobb dolog a kertészkedésen belül. Az almára valahogy külön szoktam figyelni, lehet azért, mert azzal kezdtem a metszési "pályafutásom", na azt sokan nézegették is, de igazából csak szellõsre hagyom, meg nem hagyom felfelé törni, mert már így is nagyon öreg lehet, meg repedezett a törzse (amolyan emeletesre metszem). Tavaly eszméletlen jó almák termettek rajta (valószínûleg golden), még csak rézzel sem fújtam leszegyenlos. Nyilván almamolyos lett, mert egyéb vegyszert pláne nem akartam, de hát hadd tanulják a gyerekek, hogy nem minden hibátlan...
Idén nem várok tõle sokat, mert eddig mindig úgy termett, hogy 1 év szinte semmi, 1 év rengeteg (korlátozni is kellett rendesen)


Na a sárgabarinál, meg a meggynél tavaly elindult valami gomba, azt lefújtam csippentés után azért bordóilével, vagy dithane-val, és rendbe is jött, de a környékén gyantás a fa. Tényleg azt hagyhatom?