Nata16 kérte, hogy írjam le a konyhasóval páratartalom mérõ "kalibrálását" (besaccolását)

angolul: Link

1. Végy 1.25 dl konyhasót. Ne jódozott, ne tengerit, sima asztali sót.
2. Ezt rakd be egy pohárba, és fél deci vizet önts rá!

3. Ezt rakd egy nagyobb átlátszó zacskóba (5l-es ír a cikk) és mellé a páratartalom mérõt. Úgy rakd bele, hogy a sós lötyi ne dõljön fel és legyen még plusz levegõ benne és zár le, pl. gumizd le. A zacskót érdemes pl. felfújni.

4. Rakd egy olyan helyre, ahol nem változik a hõmérséklet és állandó 20 fok körül van. Pl. ha van egy üres hûtõláda, akkor abba belerakod, és az teljesen jó lesz.

5. Vársz 8-12 órát, pl. éjszakára nem bántod.

6. Leolvasod az aktuális értéket. Elvileg 75%-nak kellene lennie, amennyit eltér, kb. annyi a hibája a mérõnek.