Az egyik nagy kedvencem lett a josta, hogy az mennyire ízletes... és jó tartós, igazából már 3 hete csipegetjük lefelé, de még teljesen jó. A málna is jó lett, a piros és fekete ribizke is (ez utóbbi picit apró lett, pedig locsoltam durván), a bergeron is gyönyörű, eddig eszméletlenül jó az év, viszont az 1 hetes Jósvafői nyaralásunk után hazatérve azt láttam, hogy megint beütött a paradicsomnál a Ca hiány tünete, a csúcsrothadás, egyszerűen nem értem mi lehet a baj, igaz idén csak egyszer fújtam le 5-6 hete Ca lombtrágyával. Az lehet, hogy túl sok a komposzt alatta? A levegőztetéssel biztos nem lehet baj, mert hetente fel van kisásózva... Szerencsére nem minden bogyónál jelentkezik, de az is fájó, ha a 20-40 %-át elviszi...
A paprikánál már 1 bogyiszlói van isvidám, meg az édesből is lassan egy-kettő szedhető lesz.