Agrometeorológia
Végül leszedtem minden harmadikat róla (egyébként a fa felén ezt már megtettem 2 hónapja..), de sokkal nem ment feljebb az ág, szerintem már beállt így. Anno pont azzal szenvedtem, hogy hogy tudom vízszintesre tartani a hihetetlen gyorsasággal növő ágait, annyira mentek az égbe, na most átugrottunk a ló másik oldalára...majd vakarhatom a fejem, hogy fogok ebből formás fát varázsolni a jövőben
szegényt, legalább stabilan dúcold alá. Pár kiló barack nem éri meg a fát...
Na mi meg ma vagyunk túl a lekvárfőzésen, 32 üveg lett a vége, ami a tapasztalatok alapján szept-okt tájékán el is fog fogyni sajna, a gyerekek odáig vannak érte, bár most lehet, hogy 5-10 üveggel el kéne rakni előlük legalább Karácsonyra...
Az itthoni bergeron meg még csak most kezd sárgulni az eleje, én is ritkítottam, de annyi van a 6 éves fán, hogy pálmafának néz ki így is...nem tudom, ilyenkor érdemes e még ritkítani? Ha másért nem, a törés elkerülése végett?
Az itthoni bergeron meg még csak most kezd sárgulni az eleje, én is ritkítottam, de annyi van a 6 éves fán, hogy pálmafának néz ki így is...nem tudom, ilyenkor érdemes e még ritkítani? Ha másért nem, a törés elkerülése végett?
Csodák csodájára a halódó kajszibarackfáról - ami apósomnál van Szeged-Baktón (szegedi mamut fajta, kb. 35 éves fa) - idén is le tudtunk szedni kb. 40-50 kg-ot (és még a szomszédnak is ment cefrének vagy 20 kg), úgyhogy holnap lekvárfőzés...2017-ben már kijelentettük, hogy ez lehetett az utolsó nagy termése, ugyanis akkor 80-100kg termett rajta, de voltak olyan részek, hogy levél nem volt az ágon, de termés egy rakás... erre idén is kitett magáért, elképesztő. Az itthoni bergeron kajszi fa meg úgy néz ki, mint egy pálma, hajlik lefele...de én már nem egyelem tovább, lesz ami lesz.