Agrometeorológia
Én véleményem az, hogy ezen kívül nagy difi nincs. Van ilyen és olyan fajtám is. Mindegyik a korához és méretéhez képest hozta a kötelezőt idén termésből. Fagy nem bántotta. Mindegyiket ajánlom.
Szóval csak az a különbség a Gönczi magyar és a Bergeron között ízben,hogy a Gönci magyar lédúsabb? És ez az előző években is kevésbé volt lédús a Bergeron,vagy csak az idei száraz évben? A tavaszi fagyokat viszont jobban tűri a Bergeron-azt olvastam az a legfagytűrőbb kajszi. Vagy a Gönci is kibír annyit? Pl -5 fok is volt itt,barack csak mutatóba lett-főleg Ceglédi fajtáink vannak. Illetve egy Gönci magyar csemete korú fa.
Azért kérdeztem,mert ültetni akarok olyan sárgabarackfát-fákat,amik jól bírják a tavaszi szélsőséges fagyokat és amellett az ízük is jó!
Hogy vajon milyen fajtát érdemes?
Azért kérdeztem,mert ültetni akarok olyan sárgabarackfát-fákat,amik jól bírják a tavaszi szélsőséges fagyokat és amellett az ízük is jó!
Hogy vajon milyen fajtát érdemes?
Nekem hasonló ízvilág, de a Gönczi lédúsabb eddigiek alapján.
És itt a vége a Bergeronnak is:
Link
20 kg körül jött le a fáról. Sajnos a július 9-ei jégverés rányomta bélyegét a termésre. De ígyis szép teljesítmény. Ment minden lekvárnak. Otthonival együtt 35-40 kg barack került feldolgozásra. Újra tele a spájz.
Szőlő végre színesedik, néhány korai csemegéből már lehet kóstolgatni. A szebb fürtöket hálózom. Jelige "nem a madaraké".
Poloska gondok egyelőre nincsenek/minimális. Eddigi évekhez képest szinte "nincs" is. Reméljük ez így is marad.
Link
20 kg körül jött le a fáról. Sajnos a július 9-ei jégverés rányomta bélyegét a termésre. De ígyis szép teljesítmény. Ment minden lekvárnak. Otthonival együtt 35-40 kg barack került feldolgozásra. Újra tele a spájz.
Szőlő végre színesedik, néhány korai csemegéből már lehet kóstolgatni. A szebb fürtöket hálózom. Jelige "nem a madaraké".
Poloska gondok egyelőre nincsenek/minimális. Eddigi évekhez képest szinte "nincs" is. Reméljük ez így is marad.