Agrometeorológia
Áá.. elírtam a szót, a jó pajaja, nem papaja,bocsánat.
Amúgy ahogy látom nagy a felfordulás a Mars-téri építkezés miatt, de valahol a környéken,inkább periférikus piacon szerezd be a paradicsom palántákat, menõ termesztõtõl, és olyan folyton termõ,lindás, kikötözni való fajtát ültess el.
Amúgy ahogy látom nagy a felfordulás a Mars-téri építkezés miatt, de valahol a környéken,inkább periférikus piacon szerezd be a paradicsom palántákat, menõ termesztõtõl, és olyan folyton termõ,lindás, kikötözni való fajtát ültess el.
Én szeretem a különlegességeket, pl sárga málna, fehér padlizsán, vérbarack...(pár hete az egyik áruházban még sárga eper vetõmagot is láttam). Ez a ruccola viszont tényleg nem nagy szám, még valami sajátos íze sincs... mintha füvet rágnál..
Természetesen ízlés dolga, ezen kár vitatkozni. Csak halkal jegyzem meg, hogy a növényfogyasztásba is van divathullám. Pl. a ma nagyon népszerû rukkola, melybõl 8 - 10 dkg-ot 4-500 Ft-ért adnak, egy egyszerû gyomnövény, melyet ha egyszer elültetsz a kertben szinte lehetetlen kiírtani. Az un. koktélparadicsom sem más mint egy vad paradocsom. Ha a nemesített paradocsom magja elhúlik és következõ évben kikel magától, már sokkal kisebb méretû termést hoz, majd a következõ évben már "koktélparadicsomot" fogsz szedni a növényrõl.
Nem tom, de bocs ,ha szögeden a papaja mást jelent.Jó, félreérthetõ, felénk még paradicsomot jelent.
Szentmihálytelek? Konkrétan hol? De várj, én paradicsomot akarok termeszteni, nem papaját!
Nekünk ízlett! Az epebajosok is tudják fogyasztani, mert hiányzik belõle az a sav, amit az epe bont le. Különösen a sárga koktélparadicsom tud finom lenni. Persze a kövér, öklömnyi méretû, édes szabadföldi paradicsom nem überelhetõ!