Bioszféra
Hát menni sosem árt azért, de ennyi csapadékból ennyi steppicola az kisebbfajta csoda. Jó a hely, gyémántfokozatú
.

Floo, Szilvi a válasz egyszerû: meg kell kóstolni
A gombák általában "gombaízûek" mégis az egyik finom majdnem csirkehússzerû a másik kesernyés - nekem (gyerekkori mérgezésem miatt) ellenszenves a gomba (max. õzláb, "pincecsiperke", "zsákos" laska jöhet szóba nálam) de úgy érzem egy közös minden gombában - termõközege és tápanyag-feldolgozásának sajátosságai miatt mindegyiken érzek egy kis "nedves dohszagot" és a tápláléknál az illat is fontos szerintem legalábbis
Persze egy gombapaprikás vagy rántott gomba adalékainak íz- és illatanyaga elfedheti a "gombaszagot" de én aki ritkán eszem gombát mindig megérzem és felötlik a gyerekkoromban nyersen megevett mérgezõ gomba (ehetõ "csirkegombának" néztem valami hasonló külsejû mérgezõt) illata. Hiszitek vagy sem, az íze semmivel össze nem hasonlítható de nagyon finom volt nyersen is ám két órával késõbb mintha kést forgattak volna a gyomromban, iszonyú fájdalmat és görcsöket éreztem majd eszméletemet vesztettem. Orvos többórányi járásra volt úttalan utakon (tanyán nyaraltam) mozdítani sem mertek, mivel minden kijött belõlem csak reménykedtek hátha rendbejövök, így épp hogy csak túléltem a gombamérgezést de azóta sem kedvelem igazán a gombát bár megeszem ha elém tálalják.


Ha Te leírod a hal ízét úgy, hogy én abból tudjam, milyen is a ponty én is leírom a kucsmagombáét!
Mi a lótúrót lehet írni egy gomba ízérõl?
Kucsmagombaíze van, nem édes, nem savanyú, nem keserû, gombaízû.
Pl. sokan kérdik, mivel sokak által ismeretlen a káki, hogy mihez hasonlít az íze?!
Semmihez, a kákihoz.
Csak az embereknek kell valami fogódzó, valami amihez lehet kötni, ha azt mondanám a barackhoz, akkor megnyugodnának, hogy na akkor jó lehet, közben meg semmi köze a barackhoz.
De mivel barackjuk van otthon, úgyhogy ha ahhoz hasonlít, akkor nem is akarnak már ilyet ültetni.
A kivit például mindenki a szõlõ mintájára metszi, mert hasonlít rá, ugyanúgy kúszónövény, közben meg ha úgy metszik mint a szõlõt, akkor egy db gyümölcs nem lesz rajta.
Meg kell figyelni, hogy az a valami hogyan viselkedik, mit akar csinálni, és külön kell kezelni a többitõl.
Szerintem tökmindegy milyen íze van a kucsmának, ha kimész az erdõbe (szedres, dzsindzsás helyen, ahol kecskefûz és cseresznyefa van a közvetlen közelben, ligetes bozótosban lehet találni, nálunk a szõlõhegy elhagyatott részein van sok), és szednél egy vacsiravalót, így is úgyis megsütöd.
Mi a lótúrót lehet írni egy gomba ízérõl?
Kucsmagombaíze van, nem édes, nem savanyú, nem keserû, gombaízû.
Pl. sokan kérdik, mivel sokak által ismeretlen a káki, hogy mihez hasonlít az íze?!
Semmihez, a kákihoz.
Csak az embereknek kell valami fogódzó, valami amihez lehet kötni, ha azt mondanám a barackhoz, akkor megnyugodnának, hogy na akkor jó lehet, közben meg semmi köze a barackhoz.
De mivel barackjuk van otthon, úgyhogy ha ahhoz hasonlít, akkor nem is akarnak már ilyet ültetni.
A kivit például mindenki a szõlõ mintájára metszi, mert hasonlít rá, ugyanúgy kúszónövény, közben meg ha úgy metszik mint a szõlõt, akkor egy db gyümölcs nem lesz rajta.
Meg kell figyelni, hogy az a valami hogyan viselkedik, mit akar csinálni, és külön kell kezelni a többitõl.
Szerintem tökmindegy milyen íze van a kucsmának, ha kimész az erdõbe (szedres, dzsindzsás helyen, ahol kecskefûz és cseresznyefa van a közvetlen közelben, ligetes bozótosban lehet találni, nálunk a szõlõhegy elhagyatott részein van sok), és szednél egy vacsiravalót, így is úgyis megsütöd.
Nagyon guszta! Úgy érzem kell egy próbát tennem ezzel a gombával.
Még annyit, hogy az íze milyen, ha le tudod írni?

Még annyit, hogy az íze milyen, ha le tudod írni?
2008. április 1-én ez volt a vacsim: kucsmagombás rántotta Link
Nagyon finom!
Nagyon finom!