2025. február 25., kedd

Bioszféra

Adott napon: 
Keresés:
#32876
Szerintem is fontos, mi az amit megeszünk,hogyan készül, és mit tartalmaz.
Pl.: mûtrágyával elõállított élelmiszer betegségeket okozhat(általános iskolai könyv is írja).
NaCl "orvosság" ( még a Tóra szerint is).
Ebben a fogyasztói profitorientált világban az összeesküvés idõnként nem csak elmélet hanem gyakorlat.
Ebben a só dologban az a baj, hogy sehol nem tüntetik fel, ha van benne jócskán KCl, pedig van benne bõven a gyakorlat szerint.
#32871
1. nem éltek 90 évig (ritkább volt egy ilyen korú ember, mint manapság)
2. magas vérnyomást a túlzott nátriumfogyasztás (is) okozhatja
3. "jó" olyannal diskurálni, akit nem is érdekel más ember hozzászólása.
4. feltûnõen hasonló "eszmét" terjesztesz, mint amit szeke próbált meg pár hete. Csak nem egy és ugyanazon troll bújik meg mindkét nick mögött? Vagy egy ügyes (és antiszociális) hacker, aki kijátszotta az acc-otokat? vidám
#32869
Ember! Az vagy, amit megeszel.
Pedig elhiheted, hogy direkt mérgeznek minket. Szerinted a magyar kormánynak lényeg, hogy még több évtizedig éljél a nyugdíjadban? Minimum 100 évesnek kell lenned, hogy ugyanott legyél. Addig jó az ember, amíg CSAK dolgozik. Ezek tények. Mire kellõen lebetegítenek rengeteg embert, pont a 60 éves kor szokott lenni az a határ, amikor bekerülnek magasvérnyomással, szívpanaszokkal, kivizsgálásokra a kórházba. Ha valaki már olyan állapotba kerül, hogy gyógyszeres kezelésekre szorul, azt széttömködik vele, amelyek valamire hatnak, de több más problémát elõhoznak, vagyis arra egy újabb gyógyszer kell. A gyógyszergyárak dörzsölhetik a tenyerüket. Régen, mikor nem volt ennyi gyógyszer, nem volt ennyi adalékanyag, hogyan éltek el gyakran 90 évig úgy, hogy pipáztak, cigiztek, boroztak nem is keveset? Aki errõl nem vesz, vagy nem akar tudomást venni, nagyon sajnálom, de inkább nem is érdekel. Lássatok a dolgok mögé!
#32868
Köszönöm a cikkeket, hasznos volt elolvasni. Az ideg ingerület témája is érdekes, perifériás végtagi bõr érzékeletlenségem is kapcsolódhat hozzá. (bár az érszûkületre, keringési érbetegségre mondták rá az ament a doktorok.)
A harmadik link sok mindenre választ ad. laza
#32867
Az utolsó Link-ben van még egy kis érdekesség. A csökkentett Na tartalmú (30 %-ban káliummal helyettesített!!!) só fogyasztását propagálják. Kötve hiszem, hogy az OÉTI tudatosan mérgezést propagálna. A témával kb. 25 éve találkoztam elõször egy zagyva rémlevélben. A vége annak az addtovábblevélnek is az volt, ami a mostaniaknak, hogy fogyasszunk pl. Himalája sót, kóser sót, stb. Sajnos akinek semmilyen kémiai, biokémiai ismerete nincs, könnyen bepalizható.

Hasonló téma az ilyen-olyan ráolvasással kezelt ivóvíz, az egyik legújabb pl. az oxigénnel dúsított. Az utóbbitól elkaparom magam. Elõállítható a következõ módon: Végy egy fél üveg vizet. Rázd fel! Ezzel elõállítottad a méregdrága, oxigénnel dúsított ivóvizet. Több ivóvíz tisztítási technológia alapul oxidáción, pl. a vas/mangán eltávolítás, arzén kivonása. A végeredmény "oxigénnel dúsított" víz a csapból folyik, árát m3-re fizetjük, nem literre, de ha valakinek csak a bûbájolt vízben van bizodalma, ám igya. Az is elõfordulhat, hogy súlyos betegségébõl meggyógyul tõle: létezik placebo hatás is.
#32864
A szervezetben nincs olyan életfolyamat, amihez ne lenne köze a K-Na egyensúlynak. Az ingerületátvitelben ez a két ion játssza a fõ szerepet ( Link ), valamint a sejtek energiaképzésében ( Link ), no meg a vérnyomás alakításában ( Link ).
#32862
Pedig engem érdekelne a téma, valami homálylik,hogy összefüggés van a kálium - NaCl egyensúlyára a szervezetünk vízháztartásában. Az ingadozó vérnyomásom (hipertónia) miatt is néha be kell szednem un.vízhajtó gyógyszert. Amúgy sótlan szájú vagyok,a só bizonyos határon túl agyoncsapja az étel alapízeit.

#32860
Van még jópár élelmiszeripari démonizálás. Lõdd el gyorsan azokat is. Tejtõl rákos leszel, a savas víz meöli a szívedet stb stb

Amúgy kb 10 éve nem eszem margarint, mert a vajat jobbnak és finomabbnak is tartom. Azonban a margarin sem az ördögtõl való (tudom tudom, 1 molekulában különbözik a sztrichnin-nitráttól, meg tulajdonképpen minden méregtõl), de például ajánlom a témában Noli cikkét. Szépen összeszedte anno....

Örülök, hogy ennyire szereted a tájékozottságomat. A jövõben is bízhatsz benne kacsint És annak is örvendek, hogy a tiszta NaCl-re váltottál (noha értelmét nem látom éppen a Leganyi aáltal mondottak miatt) Ennek ellenére ezt a beszélgetést most rövidre zárom, mert nem sok értelme van hívõkkel vitázni. További szép estét!
#32859
Dehogy értettelek félre, csak éppen feltûnt, hogy a kálium-kloridot méregnek nevezted. Nem a kálium-kloriddal van a baj, hanem a mennyiségekkel. Egy teljesen tiszta kõsót (halit, NaCl) tartalmazó konyhasó is lehet káros, vagy éppen mérgezõ hatású kellõen nagy mennyiségben (a kálisónál ez valamivel (jóval) kisebb, ha jól homálylik, ebben igazad van). Az meg, hogy külön bevitel nélkül az emberi test magától elõállítja ezt a "mérget" (és még vizes oldatban fel is használja a fehérje szintézisben, meg az ingerületátvitelben, meg még ki tudja hol), kissé szuicid metabolizmusra vallana. vidám
#32857
De egyszerûen annyi kálium kloridra már nincs szükséged, melyet még plusz beleraknak a bolti konyhasóba.
Annyira bírom, hogy mindenben ilyen tájékozott vagy. Gondolom a margarin/vaj témában is jobban támogatod az elsõnek a fogyasztását.
#32854
Félreértettél. A igazi konyhasó az tisztán NaCl. És én csak azt fogom használni. A káliumról mondok le, nem a nátriumról.
#32852
Sziasztok.
Ma úgy döntöttem, hogy végleg lemondok a kálium-kloridos sós mérgezéssel.
Ugye tudjuk, hogy a színtiszta konyhasó=NaCl. Na, de ha ebbe mérgezõ kálium-kloridot tesznek az már nem jó.
Hihetetlen, de pontosan 1990-tõl a hazai boltok csak kevert sót árulhatnak. A gyógyszergyártók kilobbizták. Ezek tények, csak nem beszélnek róla.
Ausztriában gyártott 25 kg-os gyógyszertári sót rendeltem, melyet a hazai gógyszertárak is vesznek, de valami baromi különös módon a vásárlóknak, csak pár grammot adhatnak el. Érdekes mi?
Link
És aki kiröhögne most ez miatt, inkább elõbb olvasson utána. Vagyis a Kálium-klorid, mint MÉREG!!!

Havazás előrejelzés

Utolsó észlelés

2025-02-25 21:30:22

Sopron - Felsõ-Lõvérek, 243 tszf.

6.2 °C

00000

RH: 96 | P: 1025.2

Észlelési napló

Térképek

Radar
map
Aktuális hõmérséklet
map
Aktuális szél
map

Utolsó kép

136531

Hírek, események

Indul a MetNet előrejelzési verseny sorozatának 41. sorozata

MetNet | 2024-11-02 11:38

pic
Kis pihenés után folytatódhat a meteorológiai megmérettetés, immáron 41.