Bioszféra
Én ma több mint 1 kg rántottnál járok már, meg se nyikkan Most jön a vacsora Az idei lilatönkű felénk prémium minőségűOlyan finom rántva hogy arra nincsenek szavak, természetesen tartármártással Ma így kezdődött a napom, volt gomba dögivel
Kedves Talaci,
Panaszkodtam a kialvatlanságra... Nos.
Gomba van hála Istennek, és vadásszák is, többnyire olyanok, akik ismerik.
A gomba finom, jó fehérjeforrás, értékes.
- de -
Sokan meg se rágják, pedig a gomba amúgy is nehezen emésztődik, legszívesebben mindenkit arra kérnék, hogy darálja meg.
Leér a vastagbélbe, ((mint pl. a tejcukor)) és ott a bacikkal keresztbe reagál és ott a "másnapi" hasfájás...
Aztán sokan meg se főzik rendesen, pedig elolvashatnák pár helyen, mi mindent kell 20 percekig főzni...
Aztán sokan az epekövükre ráfalatozzák a gombát, és epegörcs vagy hasonló miatt okolják az őzlábat...
Aztán sokan annyira szeretik, hogy négynapi adagot is fölfalnak, pedig 50 fölött napi 10 deka, 70 fölött napi 5 deka lenne a megfelelő maximális adag.... Kisgyerek kétéves korig egyáltalán nem kaphat gombát. Utána meg kell tanítani, hogy csakis főzve ehető, a fűből nem!
Aztán a Covid miatt páran annyira szagvakok, hogy még a karbolszagú csip. is a fazékba kerül.
Aztán jönnek föl délről a mediterrán gombák, újság a hasunkba.
Aztán páran annyira szagvakok, hogy a hűtőládából előjött gombáról nem veszik észre, hogy undi már...
Aztán ha a szárított gomba felét megette a moly, inkább már mi ne együk meg a maradékot.
Aztán a Zinterneten szép fotók vannak, de szaga/illata egyiknek sincs, és a "fogása" is fontos határozóbélyeg a gombának...
Caeterum censeo, meg kell mutatni ellenőrnek .
Aztán megfogadni a diétás tanácsokat is.
Mennyivel kevesebb munkánk lenne...
Panaszkodtam a kialvatlanságra... Nos.
Gomba van hála Istennek, és vadásszák is, többnyire olyanok, akik ismerik.
A gomba finom, jó fehérjeforrás, értékes.
- de -
Sokan meg se rágják, pedig a gomba amúgy is nehezen emésztődik, legszívesebben mindenkit arra kérnék, hogy darálja meg.
Leér a vastagbélbe, ((mint pl. a tejcukor)) és ott a bacikkal keresztbe reagál és ott a "másnapi" hasfájás...
Aztán sokan meg se főzik rendesen, pedig elolvashatnák pár helyen, mi mindent kell 20 percekig főzni...
Aztán sokan az epekövükre ráfalatozzák a gombát, és epegörcs vagy hasonló miatt okolják az őzlábat...
Aztán sokan annyira szeretik, hogy négynapi adagot is fölfalnak, pedig 50 fölött napi 10 deka, 70 fölött napi 5 deka lenne a megfelelő maximális adag.... Kisgyerek kétéves korig egyáltalán nem kaphat gombát. Utána meg kell tanítani, hogy csakis főzve ehető, a fűből nem!
Aztán a Covid miatt páran annyira szagvakok, hogy még a karbolszagú csip. is a fazékba kerül.
Aztán jönnek föl délről a mediterrán gombák, újság a hasunkba.
Aztán páran annyira szagvakok, hogy a hűtőládából előjött gombáról nem veszik észre, hogy undi már...
Aztán ha a szárított gomba felét megette a moly, inkább már mi ne együk meg a maradékot.
Aztán a Zinterneten szép fotók vannak, de szaga/illata egyiknek sincs, és a "fogása" is fontos határozóbélyeg a gombának...
Caeterum censeo, meg kell mutatni ellenőrnek .
Aztán megfogadni a diétás tanácsokat is.
Mennyivel kevesebb munkánk lenne...