Bioszféra
Naponta 3*1 gr gyógyszernek, más dózis mint 100 gramm reggelire. A pecsétviaszt és a többit, én is sokkal jobb dolognak tartom... Armillariella egyébként, híres ádáz erdő - pusztító, ezért aki hazaviszi, jól főzze meg és a tisztítási vagdalékot gondosan a szemetesben is becsomagolva távolítsa el, mert a kerti fáknak annyi különben
A vörösbor kissé megdőlt már...
Mostmár talán a gyorsan felszívódó szénhidrátok mellőzése és az egészséges étkezés menő, meg az intervallum diéta, meg az mTOR csökkentése
Link
Link
Hamár az enzimek, mérgek, stb:
Érik az indián banánunk, eddig sosem volt baj belőle, de most beletettük a sütibe és mindenkinek hányingere lett tőle (pedig sok süti, 1 indián banán). Nem, a héja nem volt benne. Valakinek tapasztalata (bár még Ámerikában sincs sok)?
Mostmár talán a gyorsan felszívódó szénhidrátok mellőzése és az egészséges étkezés menő, meg az intervallum diéta, meg az mTOR csökkentése
Link
Link
Hamár az enzimek, mérgek, stb:
Érik az indián banánunk, eddig sosem volt baj belőle, de most beletettük a sütibe és mindenkinek hányingere lett tőle (pedig sok süti, 1 indián banán). Nem, a héja nem volt benne. Valakinek tapasztalata (bár még Ámerikában sincs sok)?
De azért van más rákellenes, meg antibakteriális szer, amivel azért lehet helyettesíteni eme gomba nyers elfogyasztását...pl. fokhagyma, pecsétviaszgomba, kis vörösbor, és még sorolhatnám. Azért valamiért csak nem javasolják....meg azért a távol-keletiek enzimjei nem biztos, hogy ugyanolyanok (lásd alkohol bontás)
Akkor a szakkönyvekkel ne foglalkozzon az ember? Vagy csak porítva nem mérgező (annyira?)
A szürke tölcsért könnyű keverni (ha a kalap/lemez arány elsikkad) a döggombával... viszont savanyúnak csoda finom, öt szem borókabogyó egy liter dunsztolt gombához, és ecet mint az uborkához.
Ugyanez a recept lilával, rizikével, de koriandert/mustármagot is lehet pluszban tenni hozzá.
A potypinkát / szentmihálygombát / Armillariella mellea /gyűrűs tuskógombát, érdemes széjjelfőzni magában. Utóbbit a kínaiak a rákellenes hatása miatt, 3*1 gr / napi adagban, nyersen porítva fogyasztják, kedvelt gyógygomba. A magyarok kifőzik a baktériumölő és rákellenes hatóanyagait 20 percig, aztán rántottának fölfalják
Ugyanez a recept lilával, rizikével, de koriandert/mustármagot is lehet pluszban tenni hozzá.
A potypinkát / szentmihálygombát / Armillariella mellea /gyűrűs tuskógombát, érdemes széjjelfőzni magában. Utóbbit a kínaiak a rákellenes hatása miatt, 3*1 gr / napi adagban, nyersen porítva fogyasztják, kedvelt gyógygomba. A magyarok kifőzik a baktériumölő és rákellenes hatóanyagait 20 percig, aztán rántottának fölfalják
Áthelyezve innen: Meteorológiai társalgó (#647975 - 2024-09-18 12:58:44)
Na, azért annál illatosabb. Mi pörit csináltunk anno belőle, de ha jól emlékszem gyűrűs tuskóval. Anyám kérdezte, hogy na most már elég lesz fél óra főzés (a gy. tuskó miatt nyilván), erre mondtam, hogy még 20 percet légyszí, a biztonság kedvéért. Aztán már nyugodtan ettem.
Na, azért annál illatosabb. Mi pörit csináltunk anno belőle, de ha jól emlékszem gyűrűs tuskóval. Anyám kérdezte, hogy na most már elég lesz fél óra főzés (a gy. tuskó miatt nyilván), erre mondtam, hogy még 20 percet légyszí, a biztonság kedvéért. Aztán már nyugodtan ettem.
Áthelyezve innen: Meteorológiai társalgó (#647966 - 2024-09-18 10:44:10)
Szoktam keveset, a potypinka a gyűrűs tuskog. helyi neve. A szürke tölcsér g. számomra "szörnyű", de a pereszke félék közül a lilatönkűt, és a mezei szegfűgombát kedvelem.
Szoktam keveset, a potypinka a gyűrűs tuskog. helyi neve. A szürke tölcsér g. számomra "szörnyű", de a pereszke félék közül a lilatönkűt, és a mezei szegfűgombát kedvelem.
Áthelyezve innen: Meteorológiai társalgó (#647961 - 2024-09-18 09:29:45)
Kicsit??
Kb.mintha a régi ruszki kölni ráborult volna
Csak vegyesbe szedek pár darabot,de van pár ismerősöm aki fenemód kedveli.
Kicsit??
Kb.mintha a régi ruszki kölni ráborult volna
Csak vegyesbe szedek pár darabot,de van pár ismerősöm aki fenemód kedveli.
Áthelyezve innen: Meteorológiai társalgó (#647958 - 2024-09-18 09:22:06)
Gyűrűs tuskózni nem szoktál a novemberi lucsokban?
Akkor a szürke tölcsért sem szereted annyira? Az is kicsit parfümös.
Gyűrűs tuskózni nem szoktál a novemberi lucsokban?
Akkor a szürke tölcsért sem szereted annyira? Az is kicsit parfümös.
Áthelyezve innen: Meteorológiai társalgó (#647926 - 2024-09-17 16:03:12)
Ezen filózok, szinte tökéletes időpontban érkezett a csapadék a gyökérkapcsolt gombák zömének! A legjobb (25 fok körüli) tmaxok, rövidebb nappalok, a szárítő szelek hatása is mérsékeltebb már ilyenkor. Még simán jön a nyári varesz, a bronzos, galambgomba félék, rókagomba ilyenkor már kevesebb. Általában az szokott a gond lenni hogy az őszi esők túl későn jönnek, ez a térség azért hűvösebb, ilyen esetben már a bronzos szokott kijönni a nyári nem, illetve a császárgalóca, de se minden évben. Számomra elég szomorú amikor már csak a "pacsuli" pereszkefélék jönnek ki, és a potypinka, ez sajnos az évek többségében így szokott lenni, de ilyenkor persze októberben jön meg csak a kiadós áztató eső. Tehát a helyzet szerintem full biztató!
Ezen filózok, szinte tökéletes időpontban érkezett a csapadék a gyökérkapcsolt gombák zömének! A legjobb (25 fok körüli) tmaxok, rövidebb nappalok, a szárítő szelek hatása is mérsékeltebb már ilyenkor. Még simán jön a nyári varesz, a bronzos, galambgomba félék, rókagomba ilyenkor már kevesebb. Általában az szokott a gond lenni hogy az őszi esők túl későn jönnek, ez a térség azért hűvösebb, ilyen esetben már a bronzos szokott kijönni a nyári nem, illetve a császárgalóca, de se minden évben. Számomra elég szomorú amikor már csak a "pacsuli" pereszkefélék jönnek ki, és a potypinka, ez sajnos az évek többségében így szokott lenni, de ilyenkor persze októberben jön meg csak a kiadós áztató eső. Tehát a helyzet szerintem full biztató!