Bioszféra
Még én úgy tudom, hogy nyersen méreganyagot tartalmaz, és kell a 20 perces hőkezelés. Ajánlják a kalapbőr lehúzását is.
Az "úgyis megkapják" a mikrosütők világában sajnos már nem működik, 100 C fölött, 20 percig kell tartani és stopperral megmérni, meddig rotyog...
Ugyanez a verdikt a most előjövő Armillariellákra is (az erdőgyilkos A. mellea -Gyűrűs tuskógomba -Őszi potypinka fajra, illetve a szelídebb A. tabescens - Őszi eggyes - fajra), de aki gyűjteni kezdi, jól nézze meg előbb a weben a gyilkos sisakgombát (Galerina marginata) mert már fűzfáról is begyűjtöttük a kis gonoszát! sajnos gyakorivá vált, NEM összetéveszteni!
Az "úgyis megkapják" a mikrosütők világában sajnos már nem működik, 100 C fölött, 20 percig kell tartani és stopperral megmérni, meddig rotyog...
Ugyanez a verdikt a most előjövő Armillariellákra is (az erdőgyilkos A. mellea -Gyűrűs tuskógomba -Őszi potypinka fajra, illetve a szelídebb A. tabescens - Őszi eggyes - fajra), de aki gyűjteni kezdi, jól nézze meg előbb a weben a gyilkos sisakgombát (Galerina marginata) mert már fűzfáról is begyűjtöttük a kis gonoszát! sajnos gyakorivá vált, NEM összetéveszteni!
Mai vadászat 4 galamb (ízletes, olivacea, Kisasszony/kékhátú, ráncos) és bébi velőgombák (piruló galóca), utóbbit zsírjára sütöttem klasszul, a tegnapi galambok is száradnak szépen. A galamb csodás társaság. Klassz látni a különböző lemezszíneket, tönkbelsőket, hús-állagokat. - és jól szárítható, ez fontos lett, mert a fagyó tele van... Ha ide is megérkezik a lila pereszke és a szürketölcsér, lehet befőzésre adom a fejem... Mióta naponta eszem 5-10 deka gombát, leadtam 10 kilót és sokkal jobban érzem magam.