Agrometeorológia
A kajszi gyümölcs-ritkulása egy másik téma, nem éppen a megfázás eredménye. Más, esetleg genetikai, erõnléti, vitalitás dolgok is közre játszhatnak. Floo talán megmondja. (érdekes ebben, hogy az un."vadbarackok" még akkor is beérnek, ha akkorák maradnak, mint egy zöld dió)
Köszi, bár ne kellett volna.
Tavaly május 5.én és 6.án volt fagy,de nem 10 órán keresztül, hanem csak 5 és nem -4,6 volt a minimum, hanem -1,6 meg -1,4.Cseresznye így is rengeteg volt, annak már nem ártott de a kajszi megfázott. Érdekes volt, hogy a kajszin még így is maradt rendesen, majd késõbb 2-3 cm-es nagyságában dobta le a termést, csak pár szem maradt(pedig késõbb érõ fajta).
Tavaly május 5.én és 6.án volt fagy,de nem 10 órán keresztül, hanem csak 5 és nem -4,6 volt a minimum, hanem -1,6 meg -1,4.Cseresznye így is rengeteg volt, annak már nem ártott de a kajszi megfázott. Érdekes volt, hogy a kajszin még így is maradt rendesen, majd késõbb 2-3 cm-es nagyságában dobta le a termést, csak pár szem maradt(pedig késõbb érõ fajta).
Hát itt 10 órán át fagyott
Körülnéztem a kertben
A cseresznye kinyílt virágai barnulnak, de még sok nem nyílt ki, így remélem azért lesz rajt.
Link
Link
Az õszibarackot is megcsípte, de talán marad rajt pár szem
Link
Link
A kajszit szerintem idén sem szedek.
Link
Az alma körte, szilva itt még nem virágzik, talán azok még megúszták
...eddig
Körülnéztem a kertben
A cseresznye kinyílt virágai barnulnak, de még sok nem nyílt ki, így remélem azért lesz rajt.
Link
Link
Az õszibarackot is megcsípte, de talán marad rajt pár szem
Link
Link
A kajszit szerintem idén sem szedek.
Link
Az alma körte, szilva itt még nem virágzik, talán azok még megúszták
...eddig