Agrometeorológia
Szerintem feljavították 18 fokra (nem biztos hogy must sûrítménnyel), mert egyébként csak ecet lett volna belõle.
mi is leszüreteltünk tegnap 15.5fokos lett a must,de muszáj volt leszedni mert rengeteg darázs fogyasztotta már,az igazsághoz az is hozzá tartozik,hogy elég vegyes fajta szõlõnk van,nálunk ezeket így hívják:Elvira,Konkordi,canadai,az utóbbi kettõ kék szõlõ fajta!
Nem is szeretem, ha olyan 21-22 esetleg 24 fokos a must. Ezekbõl baromi erõs borok lesznek. Aztán az ember egy pillanatra nem figyel, és már az asztal alatt találja magát.
Volt egy év amikor egy bánrévei haveromnak 13 fokos lett a mustja. No azzal nem tudom mit kezdtek.
Volt egy év amikor egy bánrévei haveromnak 13 fokos lett a mustja. No azzal nem tudom mit kezdtek.
Igen, tudom, hogy finom, akik eddig ittak, nagyrészt pozitívan nyilatkoztak róla!
Gondolkoztunk sokmindenben!
Gondolkoztunk sokmindenben!
Floo, most jut eszembe, hogy múltkor a halfesztiválon kóstoltam fügebort. Nagyon édes volt, de nagyon finom! Nem gondolkoztatok még ilyesmiben?
Sajnos a környéken, mivel házi borkészítés folyik, kis területen dolgoznak a gazdák, többféle szõlõfajta van, így az összekevert must cukorfoka sosem annyira magas, mert egy-egy gyengébb fajta nagyon lehúzza.
Á nem, "csak" 20 fokos volt,de elég vegyes fajták vannak amelyeket együtt szedek, tehát valamelyik még maradhatott volna, valamelyik meg már túléredt.
Tegnap szüreteltük le a fehér szõlõt, és ilyen cukorfoka még eddig nem volt, pedig már kb. 20 éve megvan a terület.A mennyiségre sem lehet panaszom, kb 10-15%-kal lett csak kevesebb mint tavaly, pedig tavaly nagyon jó termés volt. Ekkora szárasság után rosszabbra számítottam.
Sajnos viszont tavalyinál több tõke pusztult ki az idén, ami azért jelzi a tartós szárasságot.
Sajnos viszont tavalyinál több tõke pusztult ki az idén, ami azért jelzi a tartós szárasságot.