Agrometeorológia
Igen ,mind más ízben!
Bár kis eltérések vannak, a szivarfügének vagy egy kis karamelles-kókuszos íze, van egy török fajtánk annak kicsit citromos-narancsos, az egerszegi sárgának nagyon erõs édes zamatos íze van, a sárga óriás kicsit jellegtelenebb ízû, de nagyon lédús, az ujjas óriás elsõtermése édes, húsos, a másodtermése fõleg a vége felé nem annyira finom már, az olasz barna nem az a mézédes hanem simán fügeízû, a kútfeji lila nagyon édes, a zöld aszalódó frissen szintén sima fügeíz, kicsit aszalódás, töppedés után fantasztikusan finom, a korai lila elsõtermése szerintem a legfinomabb, annak veszettül jó íze van.
Persze ezek csak ilyen hasonlítgatások, valójában mindenki megtalálja a kedvére valót.
Édesszájú és kevésbé édesszájú is!
Bár kis eltérések vannak, a szivarfügének vagy egy kis karamelles-kókuszos íze, van egy török fajtánk annak kicsit citromos-narancsos, az egerszegi sárgának nagyon erõs édes zamatos íze van, a sárga óriás kicsit jellegtelenebb ízû, de nagyon lédús, az ujjas óriás elsõtermése édes, húsos, a másodtermése fõleg a vége felé nem annyira finom már, az olasz barna nem az a mézédes hanem simán fügeízû, a kútfeji lila nagyon édes, a zöld aszalódó frissen szintén sima fügeíz, kicsit aszalódás, töppedés után fantasztikusan finom, a korai lila elsõtermése szerintem a legfinomabb, annak veszettül jó íze van.
Persze ezek csak ilyen hasonlítgatások, valójában mindenki megtalálja a kedvére valót.
Édesszájú és kevésbé édesszájú is!
Na most már legalább tudom, hogy nekünk is milyen van (ilyen).
Aztán mondd már, ízben is más a többi fajta?
Aztán mondd már, ízben is más a többi fajta?