Agrometeorológia
Talán hamar fejtetted át, és még dolgozott a forrás,ha vontatottan is, az alacsony átl. léghõmérséklet szeptemberben is rátett. Várj azzal a derítéssel kicsit, mert kivonódik ilyenkor a zamat anyagok egy része is. Próbáld ki a szellõztetett átfejtést, és ne hideg helyen legyen a bor.
Nem forr. Pár napja kapott egy kis por alapú ként, de elõtte is zavaros volt(másfél hónapja leállt a forrás).Kb 1 hónapja fejtettem át, akkor elég sok üledék volt, de ettõl függetlenül nem lett tiszta. 20-30 literes üveg demizsonokba van a fehér. Egy próbát megér a derítés, ártani talán nem fog.
Bor derítés:
Valaki csinált már ilyet?
Tudtommal 24 órát hagyni kell a kimért derítõszert kevés vízben, felkeverve hagyni, majd a borhoz egyenletesen adagolva hozzáadni. Jól tudom?
Sajnos a rizlingszilvánim csöppet sem akar tisztulni, a szaküzletben derítést ajánlották. Holnap kezdeném az elsõ lépéseket.
Ezzel szemben a vörös 3 hét hordóban pihenés után elég szép már, még Márton-nap elõtt jöhet az elsõ fejtés, kóstolás.
Valaki csinált már ilyet?
Tudtommal 24 órát hagyni kell a kimért derítõszert kevés vízben, felkeverve hagyni, majd a borhoz egyenletesen adagolva hozzáadni. Jól tudom?
Sajnos a rizlingszilvánim csöppet sem akar tisztulni, a szaküzletben derítést ajánlották. Holnap kezdeném az elsõ lépéseket.
Ezzel szemben a vörös 3 hét hordóban pihenés után elég szép már, még Márton-nap elõtt jöhet az elsõ fejtés, kóstolás.